Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-06-08, 13:18
Fajne autko...jedyne co mi osobiście nie pasuje to te srebrne dywaniki, pokrowiec kiery i nakładki na progi....poza tym widać, że klasyka z pierwszych lat produkcji...no i ta rejestracja NOS....
Tak, Tygrysisko ma rację - progi, te dywaniki, pokrowiec na kierę to nie pasi - pokrowiec t mi przypomina jakby to było w dużym fiaciorze albo poldku
A tłumik nie zabardzo wystaje? Na foci wygląda, jakby to byl taki podest
No nikt nikomu nie będzie co prawda mówił, co ma wywalić, co robić, bo to jego indywidualna sprawa - skoro mu się tak podoba, to lux. My tylko wyrażamy własne opinie na ten temat. Ewentualnie cos możemy zasugerować, podsunąć jakąś myśl, ale nie będziemy "kazać" czegoś komuś robić.
A co do silnika - ja nie preferuję mycia silników - silnik ma być brudny - przynajmniej widać, że pracuje.
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2008-06-08, 14:03
ja czasami myje silnik Karcherem bo mi turbina troche przepuska oliwe ale tak to gdy brudny to widac co i gdzie przepuska
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-06-08, 14:07
sebastian napisał/a:
skoro mu się tak podoba, to lux.
Dokładnie, w dzisiejszych czasach gdzie np gleba jest popularna ja ma taką zawiechę jaką mam i kilka osób mnie za to skrytykowało, ale mi się podoba i tak mam...ważne co Tobie się podoba, nie nam...my to tylko wyrażamy swoje zdanie odnośnie tego co zmienilibyśmy w Twoim aucie...
A to jak będzie to już twoja indywidualna sprawa...jedno jest ważne...aby Tobie się podobało i żebyż czuł przyjemność z jazdy...
Widzisz silverek, masz np klasyczny grill, o który tuningowcy się zabijają...
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-06-08, 14:08, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2008-06-08, 14:07
czemu ? alternator zawijam w paczek a tylko sam silnik myje a czesci elektroniczne nie
Wysłany: 2008-06-08, 14:11
moze i nie ale raz lub dwa razy na rok mysle ze mozna i niezaszkodzi
Ja swojego nigdy nie myłem i myć nie będę - szkoda mi żeby coś uszkodzić, zalać itp. jest taki, jaki jest i mi to nie przeszkadza. Kiedyś, jak znajdę, do założę tylko osłonę pod silnik i wystarczy.
Ale na razie się z osłoną wstrzymaj, bo te, co sprzedają na allegro, to podobno nie pasują tak do kopńca - ktoś miał pomierzyć, z tego, co wiem swoją osłonę... I wtedy będzie wiadomo co i jak. Bo rzekomo do 1.8 nie były przewidziane osłonki.
Wysłany: 2008-06-08, 14:25
kolega mial oslone oryginalna i jego dziewczyna jadac z jego Venta po lesie zostawila oslone na drodze ja mam tez oryginalna
Wysłany: 2008-06-08, 17:30
przyjemnie dzwieczy
Vento ładne i mój ulubiony kolor
ale te plastik z progów do wywalenia z miejsca ,no i silnik wygląda jak po rajdzie Paryż -Dakar małe pucu pucu mu sie należy jakieś alumki dorzucić i super będzie
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum