Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-21, 16:57
zdaje się że są przykręcane na wkręty....ale co nie zmienia faktu że dobrze jest je na cos złożyć co bo dobrze ranty zaizolować...bo jak niedbale założysz to błotniki mogą szybko polecieć...
Są przykręcane, ale są też i na klej - czytałem ostatnio na ten temat. Ale na jaki, to już nie wiem...
Można to wziąść na taki specjalny sylikon, co krzeszak polecił mi ostatnio - Wurth.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-21, 21:46
Cytat:
silikon, jak guma - wody nie przepuszcza przecież...
eeeee, nie jest tak. Spróbuj na jakąkolwiek blachę nałozyć silikon i odstaw na pare miesięcy, zobaczysz jak pod tym zardzewieje. Przetestowałem to na poldku Mamy - to co po roku oodkryłem to za łeb idzie się złapać. Po tem własnie jakaś mądra głowa mi powiedziała, że silikon strasznie wode ciągnie...
Spróbuj na jakąkolwiek blachę nałożyć silikon i odstaw na pare miesięcy, zobaczysz jak pod tym zardzewieje.
spyro, - ale to co ja polecam to nie silikon do WC tylko specjalna masa uszczelniająca która nie powoduje rdzy na 100%a przy tym nie puszcza wody
silikon ma odczyn kwaśny ,nawet jak powąchasz to czuć go octem wiec nic dziwnego ze rdza wyłazi
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum