Mam problem z pompą paliwa otóż w przeciągu tygodnia spaliły mi się dwie pompy paliwa, wiem że pierwsza była nieoryginalna i używana, druga zaś nowa i oryginalna dodam iż w obu przypadkach był prawie pełny zbiornik paliwa. Co może być przyczyną - czy mógł ją mechanik źle zamontować czy może jakiś brud z dna zbiornika się do niej dostał. Czy pompa posiada jakąś osłonę/siatkę przed zanieczyszczeniami. Może ktoś posiada zdjęcie całej pompy. Z góry dzięki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Kwi 2008 Posty: 99 Skąd: stalowa wola
Wysłany: 2008-07-26, 06:16
a teraz stane po stronie mechaników i powiem szczerze ze bardzo ciężko jest "zle załozyc lub spitolic "pompe paliwa bo albo mylisz bieguny i odrazu po pompie albo zle zakładasz wezyki lub obudowe pompy i wtedy auto wogóle nie jedzie na benz.a skoro juz jechało czyli było ok-chyba ze jest jedyna mozliwosc co się czasami zdarza ze pod cis. zrzuca na pompie wąż paliwowy -no ale wtedy słychac ze pompka pracuje.90% pomp które nie pracowały po wyjęciu na zew.i pierd........ o stół zaczęły normalnie działać największą ich bolączką jest wieszanie się szczotek i byc moze tak tez było w tym przypadku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum