Wysłany: 2006-03-28, 19:42 Podwyzka ceny LPG
slyszeliscie,ponoc cos gadali w telewizorze i radio o kolejnej podwyzce ceny LPG,mowili mi o tym w pracy z dzika radoscia ci, ktorzy wciaz jezdza na benzynie.Prawda to?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-28, 23:17
Chciałbym mieć gas po 1,92 za litr... W\Łodzi wczoraj tankowałem po 2,13 na schellu i to i tak jest już tanio bo jeszcze 2 tygodnie temu było ponad 2,20.
Na gów... stacjach najtaniej widziałem po 2,02.
Co do podwyżki to kit ich wie, nasz wspaniały pisowski rząd ma różne dziwne pomysły więc pewnie i za gas się weźmie. Jak narazie to benzyna skacze z dnia na dzień, dzisiaj jest już po 3,80...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-29, 11:28
No ja tankuje tylko i wyłącznie na stacjach Schell'a, majaa najlepsze paliwo i nie chrzczone w przeciwieństwie do innych koncernów. NA Orlenie jest co prawda zawsze te 2 grosze taniej, ale to żadna kasa w porównaniu do tego że mam robić remont silniak po paru latach albo wywali mi uszczelkę pod głowića...
Małe stacje omijam wielkim łukiem, niby cena bardzo niska, ale szkoda m iauta, poza tym kompletny brak przyspieszenie po zatankowaniu takowego gaziora...
a ja zastanawiam się nad instalacją LPG, te info troche mnie zniechęciło do tego pomysłu, ale wszytsko się okaże i tak nie założe wcześniej niż w czerwcu, do tego czasu chyba bedzie jasna sytuacja z ta podwyżką :roll:
Wysłany: 2006-03-29, 15:49
Instalację LPG mam jak dobrze pamiętam od listopada 2001 roku i już wtedy trąbili o tym, że będą mega podwyżki akcyzy na gas, że bedzie droższe LPG od benzyny itp. I odkąd mam LPG śledzę takie iwadomości i ciągle gadają to samo... Także jak narazie zrobiłem już masę kilometrów na LPG, dawno temu mi się już zwróciła i jak narazie aż takich podwyżek nie było... To prawda, że jak założyłem gas to płaciłem za litr koło zlotówki, a teraz ponad 2 zł, ale nadal jest dużó tanije niż na benzynie...
Wysłany: 2006-04-06, 20:20
wczoraj tankowalem na shellu po 2,15 i benzyne vpower 95 po 4,05.dzisiaj czytalem ze benzyna poszybuje w gore, bo ludzie zaakceptowali juz podwyzke, tzn pogodzili sie z mysla ze jeszcze podrozeje.
Ja dzisiaj tankowałem benzin na Shellu (oczywiście) na ul. Traktorowej w Łodzi. Litr 95 kosztował 3,89 zł. A tak niedawno 3,54 zł
Co ciekawego zauwazyłem u nas w Łodzi, że stacje benzynowe w południowej i wschodniej częsci tego "pięknego" :wink: miasta są tańsze niż te w części zachodniej i północnej. Czemu tak jest? Nie mam zielonego pojęcia.
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2006-04-06, 23:43
normalnie z tymi cenami po......lo ich kto ma na to wszystko w naszym kraju zarobic jeszcze dojezdzaj do pracy tak jak ja jezdze 35 km w jedna strone jak bym nie mial tej padaki peugeota na olej opalowy to bym wyplate przejezdzil pi...na demokracja a te walach w sejmie tylko sie zra za nasze pieniadze i piastuja cieple posadki a nic nie robia zeby zarobki wzrosly ja na panstwowej posadzie to od zeszlego roku dostalem 20pln podwyzki a paliwo ile poszlo przez rok mi juz na gazie to sie nie oplaca jezdzic bo jak policze 10 litow gazu po 2 z groszem to wychodi 20 ipare zloty a dieslem na opale jakies 12pln no to jeszcze opal kupuje po 2 zeta
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Wysłany: 2006-04-14, 21:14
lpg w niemczech tankowalem po 0,69 centa, w polsce w koszaliniena bp po 1,99, a w kolbaskowie na shellu byla promocja:vpower 99 w cenie zwyklej benzyny.zatankowalem sie do pelna (50 litrow) i musze wam powiedziec ze na autobanie lepiej mi szedl na gazie, tzn. szybciej sie rozpedzal.ciekawe co?
Wysłany: 2006-04-15, 13:08
Ano ja po lekturze masy artykułó w prasie i nie tylko uważam, że to jest lipa, takie paliwo jest świetne, jak się ma Silnik 5 litrów, turbodałodowany itp, a przy naszych, zwykłych silniczach niema różnicy. Robili testy na hamowniach, w laboratoriach itp i wykazały one, że przyrost mocy auta jest tak znikomu (około 1 KM), że nie odczuje się tego... Tyle tylko, że napewno VPower (( jest czystszy od zwykłej bezołowiówki, ale napewno nie da nic w przyśpieszeniu, max prędkości czy też spalaniu, bo słyszałem takie opiie, że jak zatankujesz np VPower;a czy Verve itp to auto mniej pali, lipa. Sam zanim założyłem LPG tankowałem tylko VPower;a (było mniej eszcze twedy na to stać:-)) i naprawdę nie było żadnej różnicy, tyle, że lepiej się czułem psychicznie no i na pewno benzynk była czystasza i miała dodatki czyszczące itp...
Pomógł: 8 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 113 Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-17, 19:05
Ja pamiętam jak kupiłem pierwszy zagazowany samochód to gaz był po 69 groszy ale to był 98 rok i zaraz paliwa zaczęły mocno drozeć.A propos cen gazu na na lato powinien stanieć ponieważ są inne proporcje propanu do butanu tak więc nawet jeżeli podrożeje akcyza czy same surowce to i tak podwyżke poczujemy dopiero pod koniec roku i to tyle teori a w praktyce to u nas jest wszystko możliwe i jak dop!=$@olą do gazu to resztke społeczeństwa poruszającego się na alternatywnie tanim paliwie zmuszą do przesiadki na rowery lub komunikacji miejskiej a posiadanaie samochodu będzie jak za dawnych czasów,luksusem tylko dla wybranych...Pzdr
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2006-04-17, 19:16
podwyzki na swieta wala bo kazdy co jedzie musi tankowac a takich przez swieta jest masa nie zdziwie sie jak za pare dni paliwo stanieje ,moze sie myle ale tak o tym mysle
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Wysłany: 2006-04-17, 21:53
Jak narazie benzyna iON drożeją przez to, że polski złoty traci ciągle na wartości przez nasz cholerny rząd. Każdy wzrost ceny dolara o 10 groszy daje o 7 groszy droższy litr paliwa, więc jak nadal sytuacji w Rządzie będzie tak chwiejan to do wakacji paliwo będzie kosztowało ze 4,50 albo i lepiej...
Ostatnio rząd stwierdził, że do końca 2006 roku nie przywrócą akcyzy sprzed wyborów, ale w 2007 ma wrócić ta sama, czyli plaiwo będzie znowu o około 30 groszy droższe.
Lipa, naprawdę za chwilę nie będzie nas stać na wlanie paliwa do banku i trzeba będzie zacząć jeźździć komunikacją miejską... Póki kaczory nie zaczną robić czegoś nie na pokaz, tylko rzeczywistego to nie mamy szans na tańśze paliwo.
Dzięki Bogu gazior trochę staniał, bo ciepło się zrobiło... Rzeczywiście na zimę jest inna proporcja i jest droższy a poza tym drożeje głównie dlatego, że masa ludzi ogrzewa domy propanem-butanem i dlatego podwyższają ceny. Wszyscy o tym wiedzą i żaden cholerny polityk nic z tym nie zrobił...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum