Jest to takie miarowe ciche stukanie z pod dekla zaworum tak jak by stukal zawur ale nie zawsze nieraz jest a nieraz nie mam a pozatym slychac to tylko na wolnych obrotach gdy dodaje gazu ustaje
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-30, 13:37
Wydaje mi się że to ok....to moze nie tyle co stukanie tylko takie leciutkie klekotanie słyszane po podniesieniu maski na wolnych obrotach?? Bo jeśli tak to jest ok...nawet nowiutkie samochody tak maja....
jacek23 napisał/a:
tak jak by stukal zawur
No z tym to gorzej...może masz takie złudzenie...w sumie zawory mają hydrauliczny samo regulator i nie powinno stukać...
w sumie zawory mają hydrauliczny samo regulator i nie powinno stukać...
Ale jak się źle rozrząd ustawi to samoregulatory już nie pomogą.
U mnie też delikatnie tak stuka, jakby klekocze, ale tak delikatnie i to nie zawroy, bo mi mechanior kiedyś sprawdził.
Silnik: PAROWY Pomógł: 10 razy Wiek: 49 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 733 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2008-07-30, 15:59
jak sie zepsuje ten regulator to bedzie sobie postukiwał a zwlaszcza jak sie rozgrzeje silnik i tez zależy jaki olej stosujesz czy półsyntetyk czy minerał ja mam zalany mineralnym bo poprzednik tak zrobił i juz tak musi zostać Mi tez postukiwał zawór ale teraz jakos sie uciszyło dziwny dzwiek był taki pik pik pik i chwila ciszy i znowu a to tylko na wolnych obrotach na wiekszych było cicho
Ostatnio zmieniony przez silverek 2008-07-30, 16:01, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: PAROWY Pomógł: 10 razy Wiek: 49 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 733 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2008-07-30, 17:56
ale mi przestało pukac pukało jakis czas po wumianie uszczelki po glowicą potem bylem jeszcze na dokreceniu glowicy i od tamtej pory jest cisza moze cos przed tem źle zlożyli chodzi o klawiature zaworów
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-30, 19:17
Ale takie leciutkie klekotanie....może bardziej cykanie jest ok...
Mojemu bratu w astrze 2 od nowości tak cyka i to głośniej niż u mnie...po prostu silnik tak ma i to jest normalne...no oczywiście jeśli mówimy o cykaniu a nie dającym się łatwo zauważyć stukaniu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum