Wysłany: 2008-08-01, 11:06 wyciek z silnika- uszczelniacz miedzy silnikiem a skrzynia-
witam
Mam następujący problem- mój venciak znaczy teren, poczatkowo myslałem ze to tylko uszczelka pod pokrywą zaworów , ale niestety nie. byłem u jednego mechaniora i on twierdzi ze to uszczelniacz miedzy skrzynia a silnikiem:( koszt heheh samo wyciagnięcie silnika 350 zł, plus sprzegło(bo podobno wtedy juz trzeba) plus czesci itp itp. Ile to moze na maxa wynies? moze ktoś zna dobrego i w miare taniego z okolic gdańska:( help. dodam ze zauwazyłem od kilku dnei ze jak zostawiam autko na wstecznym to po nocy nie moge wrzucic jedynki- musze najpierw ruszyc lekko do tyłu i potem juz normalnie chodzi- czy to oznaka ze sprzegło mi siada czy cała skrzynia?
z góry dzięki za rady i namiary na mechnika
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-01, 18:54
ten zestaw naprawczy czyni cuda :d U mnie po wymianie tych wszystkich plastików plus jeszcze parę nie widocznych na focie skrzynia chodzi jak nówka sztuka...
hej ten zestaw naprawczy to fajna sprawa:) a gdzie on ze tak powiem sie montuje?
ale pokolei najpierw likwidacja wycieku , pewnie wymiana sprzegła. znalazłem kompletne nowe firmy LUK o nr 621 1331 09 patrzyłem na stronie producenta powinno pasowac do mojego autka bo mam oznaczenei silnika AAM i nr 447148, a doczytałem sie ze do tych były 2 rodzaje
LuK 621 0283 16 Zestaw sprzęgła do nr silnika: 288906,
621 1331 09 Zestaw sprzęgła od nr. silnika: 288907,
aha pytanko- co jeszcze powinienem kupic? łozysko jakies ? uszczelki???
Teraz tylko znalezienie mechanika:) gdzie i za ile.
pozdr Kawalus
Ostatnio zmieniony przez kawalus 2008-08-01, 19:20, w całości zmieniany 1 raz
Najlepiej do sprzęgło kompletne, czyli tarcza+docisk.
A ten zestaw naprawczy montuje się w gałkę zmiany biegów, a konkretniej po nią - czyli trzeba ją zdemontowac i tam to "włożyć"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum