jakis czas temu jezdzilem ventylem
ale sprzedalem potem jezdzilem innymi autkami i nastala chwila
ze moge sobie pozwolic na autko "na weekendy" wiec nabylem mojego obecnego ventyla ktorego chce wam przedstawic.
a wiec:
Ventyl 1995 rok
1.9 tdi
elektryka szyb x4, elektryczny szyber, elektryczne lustra, centralny zamek, wspomaganie,
abs,tapicerka jedyna sluszna , grzanie foteli.....to chyba tyle.....
tak wygladal po kupnie kilka tygodni temu:
potem doszly felgi:
nastepnie pozbylem sie oznaczen z klapy i pomalowalem znaczki na czarno:
napastowalem skory po raz drugi:
wypolerowalem koncowki wydechu:
przyemierzylem felgi:
w miedzy czasie samochod wyladowal u kolegi mechanika i doczekal sie wymiany przewodow hamulcowych, okladziny bebnow z tylu razem z tloczkami,
koncowek drazkow, tarcz z przodu i klockow z przodu!!
ostatnio trafilem nakladki na nadkola i progi z vr-y
no i zamontowalem nakladki:
zmienilem kierunki na ciemne:
i hak pomalowalem na czarno.........
narazie tyle............autko dopiero mam 2 tygodnie wiec duzo jeszcze sie nie wydarzylo......
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Mike83 2009-07-05, 21:12, w całości zmieniany 1 raz
hehe witam witam....
pochodze z gdyni, juz kilka lat siedze w uk i jeszcze kilka(nascie) lat posiedze......
ale na jakis zlocik zawitam za rok do polandu!!
Vento full wypas, pozazdrościć tapicerki, a tak się zapytam, jak to jest w Brytanii z ubezpieczeniem tak źle jak mówią? Oglądałem ostatnio Top Gear i tam było takie zadanie kupić auto jak nastolatek i ubezpieczyć i James May kupił Golfa III za 695 funtów a ubezpieczenie kosztowało 1509 funtów. Czy to prawda że ubezpieczenie jest tak drogie w stosunku do auta?
Ostatnio zmieniony przez piotrek_inf 2009-07-05, 21:42, w całości zmieniany 1 raz
Ventka z dobrym wypasem, to chyba full opcja a klimę ma?
Na zlot to wpadaj w sierpniu. Nie potrzebnie zakładałeś nakładki na nadkola. Stan ogólny super
prawda...
jak nie masz zadnych znizek z polski to placisz za ubezpieczenie okolo 1000funtow, pod warunkiem ze masz powyzej 25 lat, jak masz mniej zaplacisz kolo 1500fuli za rok.....
no ale masz tu drogi na ktorych da sie przycisnac...............
i samochodow od groma.........
no i zarobki ze da sie przezyc takie ceny ubezpieczen
no nie powgniatane....
pewnie dlatego ze jest to autko weekendowe i jechalem nim ze 4 razy dopiero.....
gentelmeny o cenach felg nie dyskutuja...........
ale bardzo duzo nie dalem za kolka......
lampki dojechaly, jeszcze nie zalozone, jak beda na miejscu dam foty.....
pozdr
dzis korzystajac z urlopu zalozylem nowe lampki:
i jak sie widza????
i rozebralem drzwi zeby sie zabrac za naprawe szybki bo nie spuszcza sie do konca tylko co ja mam z tym zrobic???juz mi tu radzili ale nie kumam zbytnio....moze jakies podpowiedzi????
i teraz potrzebuje podpowiedzi czy montowac nakladki na progi czy nie???
bo leza i sam nie wiem czy zostawiac tak czy sie bawic w montowanie????
i wiem ze siedzi wysoko ale juz pracuje nad gwintem.......
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-07-23, 20:57
Mike83 napisał/a:
i jak sie widza????
Pikne....są widzę że poszedłeś w jasną stronę mocy
Mike83 napisał/a:
i wiem ze siedzi wysoko ale juz pracuje nad gwintem.......
eeeeetam......ja mam wyżej
Mike83 napisał/a:
moze jakies podpowiedzi????
W ubiegłym tygodniu rozbierałem to wszystko....z tym że u mnie jest na korbkę....poniżej link do moich wypocin z przebiegu prac....byc moze coś tam się przyda:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=4896
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-07-23, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
W ubiegłym tygodniu rozbierałem to wszystko....z tym że u mnie jest na korbkę....poniżej link do moich wypocin z przebiegu prac....byc moze coś tam się przyda:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=4896
dzieki, pokombinuje dzis cos......
gwint jeszcze nie wiem dokladnie jaki bo ciagle sie intensywnie rozgladam.......
jaki pomysl na przod?????bo ja mam za duzo koncepcji......
napewno dojdzie szeroka dokladka, a nie wiem czy kupic clary czy zostawic te kierunki i dac takie zaslepkiz otworem??
dzis do tego zrobilem porzadek w bagazniku, wypralem caly srodek i wyczyscilem bo syf byl.....
zostalo mi jeszcze pare groszy ktore moge przeznaczyc na autko i chce podniesc moc o jakies 20KM zeby troszke lepiej sie zbieral, wiec jakies rady????co najlatwiej i w miare niedrogo mozna zmodzic????????????
pozdr
chce podniesc moc delikatnie, jakies 20KM!!
no i pobawilem sie elektryka drzwi!!
i zaczely wylatywac takie plastikowe biale kawalki z silniczka i juz sie ani nie podnosi ani nie opuszcza szyba, silnik pracuje ale szyba ani drgnie i musialem ja podniesc recznie bo jak sie opuscila do polowy zanim zaczalem sie bawic to juz tak zostala ..........
jakies rady co z tym zrobic i co to moze byc???????????
kilka fotek mimo ze padalo dzis to pojezdzilem....
wiem ze siedzi wysoko ale jeszcze gwintu nie znalazlem.......
plus szeroka dokladka czeka na montaz.....
no i co do progow nie zdecydowalem jescze czy beda czy nie.....
Ostatnio zmieniony przez Mike83 2009-08-01, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum