Witam
Może na początek mały opis auta: (cała historia, której nie będę opisywał dostępna jest tutaj).
VW Vento z 1995r
silnik 1.9 TDI (1Z 90KM)
Wyposażenie:
4 elektryczne szybki (z domykaniem z pilota)
centralny zamek + alarm
Radio CD + głośniki PIONEER
i to raczej najważniejsze.
Plany:
Na początek dokończyć to co zacząłem (widać na foto)
Montaż klimatyzacji, tempomatu, foteli kubełkowych, oraz inne co przyjdzie mi do głowy (czyli trzeba trochę doposażyć wersję ).
Autko po kupnie wyglądało tak:
Na początek wyrzuciłem pokrowce, i poprawiłem trochę zderzak co by jakoś wyglądało.
Następnie zmieniłem podświetlenie wnętrza na czerwono-niebieskie.
Później jeszcze pomalowałem grilla ze znaczkiem na czarny mat:
Tak wygląda auto aktualnie (widać co trzeba dokończyć)
Czyli autko jest w trakcie prac blacharsko lakierniczych, na razie jest walka z rudym (niestety jest z czym walczyć) potem będzie malowanko całości.
Kolor całkiem słuszny...
Też myślałem o kubełkach z GT wersji... nawet miałem okazje zakupić w skórze z podłokietnikiem, ale w kolorze ŻÓŁTYM... Trochę lipa kolorystyczna...
Dzięki za opinie, czerwony kolor to od zawsze mnie "prześladuje", to już moje 3 czerwone auto.
sebastian, co do podświetlenia to jest regulacja intensywności, ale nawet nie zmniejszam bo jest dobrze.
Czasami się zdarza, tylko staram się stawiać tak żeby dużo miejsca było i mnie nie poobijali.
Myślałem na czarnymi listwami, ale wtedy chciałem dokupić nadkola i mieć całość czarną.
Jeszcze nie pomalowane to może zmienię zdanie.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-08-08, 11:55
No ja trafiam jakoś często na takie buractwo co mi wali w samochód, normalnie juz nie raz opierdzieliłem niejednego delikwenta ...ale wszystko trafia na listwy i na całym autku ma tylko 2 mini wgięcia...także jest ok...
Troszkę dziwnie to wygląda ( lampa lewa nie zdjęta z tyłu a w koło wyszpachlowane, podobnie przednia szyba gdy słupek przyjął szpachle. Jak już aż tak poważnie zabrałeś się za sprzęta to zrób to na maxa dokładnie bo potem jest lipa jak wyjdzie rudy, bo się w to miejsce nie dostałeś. Plany na maxa ambitne i cała czerwona Ventka wygląda mega zajebiście, do tego delikatnie przyciemnione szybki i lekka gleba i będzie cud malina Czerwone samochody mają urok sam w sobie a ten będzie po lekkim doposażeniu wyglądał nieziemsko. Silnik też jedyny słuszny dieselek
Co do tylnej lampy to nie ma możliwości jej zdjęcia, bo poprzedni właściciel czymś przykleił, prawą wyłamałem i nadaje się na śmieci, na szczęcie załatwiłem sobie drugą, dlatego z drugą nie ryzykowałem.
Przednia szyba może zostać bo to tylko początek dachu był (przy szybie OK).
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-21, 20:29
Bucus napisał/a:
bo to tylko początek dachu był (przy szybie OK).
od razu Ci moge powiedzieć że skoro nie wyciąłeś przedniej szyby to wyjdzie Ci purchel za max pół rolu. 2 lata temu gdy zaczynałem remonty mojej Ventki pierwszy blacharz mi naobiecywął cudów bez wycinania szyby. Gó... to dało, wywalona kasa na lakier a i takwszystko wyszło po pół roku. Oczywiście tez się zdawało że to tylk początek dachu, a nigdy tak nie jest.
Co do lampy niestety mam podobną prognozę. wywal to i kup następną bo tak szybciutko wyjdzie Ci syf z pod spodu...
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-08-21, 22:54
Bucus napisał/a:
Co do tylnej lampy to nie ma możliwości jej zdjęcia, bo poprzedni właściciel czymś przykleił,
Przykleił, bo ciekła, tym bardziej musisz ja wywalić i zrobić jak sie należy, bo szkoda kasy ładować jak za rok ruda wylezie. jak teraz nie zrobisz dokładnie.
Może mi ktoś powiedzieć czy felgi 15" 6,5J ET40 pasują bez problemu, i nic nie będzie przeszkadzało (nie znam się na tych oznaczeniach dla tego pytam).
sebastian, może i kalesony, ale do tej pory w każdym aucie mam SONY i sobie chwalę, (a w dodatku radio za 110 zł z MP3 i USB )
Kumpel a aucie ma JVC i od czasu jak słyszałem u niego jak to gra zdecydowałem że tego na pewno nie kupię.
Ja mam kalesoniastego Kenwooda za 260 z przesyłką od ponad pół roku i też nie narzekam. Jak dla mnie jest gitara, ale tylko brakuje USB-ka, co mógłbym tylko się przyczepić do niego, a reszta na prawdę spoko. I co najważniejsze - chodziło mi o czarne radio z zielonym podświetleniem, zeby się koponowało do dechy - i tak też się stało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum