Szukam tanich lamp na przód, do połowy września muszę na czymś jeździć a moje uległy uszkodzeniu Co sądzicie o tych zamiennikach http://moto.allegro.pl/it...nto_92_98.html, najtańsza opcja jaką znalazłem na allegro ale obawiam się trochę o jakość tych lamp
Coś link nie domaga...
Powiem tak: zdecydowanie polecam używki, ale oryginały, niż nawet nówki, ale podróby. Po te podróby to nie wiele w sumie mają do świecenia. Tylko w dobrym stanie, szkło zeby nie było spiaskowane itp. I uważaj na angliki, bo jest ich masa, a ciemnoty niektóre nawet nie wiedzą, co sprzedają, mówiąc, że to normalne lampy, a później wszystko wychodzi na ustawianiu świateł - wiem po sobie, bo dwa razy już kupiłem algliki. Raz cały komplet, a później jedną lampę mi sprzedał. Ale człowiek nie wiedział, nie miał zielonego pojęcia o tym, to kupił. Ale teraz to już wiem. I dałem sobie spokój z tymi lampami, kupiłem nowe i oryginalne zarazem - święty spokój, a świecą cudownie
Niby tak, tylko nowe helle pewnie koło 200zł za sztukę to wolałbym dołożyć 200 i kupić soczewki. Za używki krzyczą po 130zł, a z te pieniądze kupię dwa zamienniki....
Tutaj poprawny link
Zresztą w zasadzie to potrzebuje samego wkładu z odbłyśnikiem bo odbłyśnik poszedł się je... w moich lampach, może ktoś ma lampy z potłuczonymi szkłami
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-21, 20:32
nigdy podróek, światła podrabiane są do du... Krzywo świecą itp. A co do używek to poszukaj dobrze, ja niedawno komplet w idelanym stanie. hella oczyiście sprzedałem za 199 zł.
Bartek napisał/a:
nowe helle pewnie koło 200zł za sztukę
nie znajdziesz nówek Hella w tej cenie. Co najmniej 2 razy tyle.
Ja za swoje nówki Helli dałem coś koło 200 zł za sztukę. Z tym, ze to bez marży kupiłem. Doliczyć tylko 30% marży = ~ cena sklepowa. także chyba jeszcze nie tak tragicznie, ale zależy też w jakim sklepie i jaki mają dostęp do części, z jakiej firmy biorą itd.
spyro napisał/a:
nigdy podróek, światła podrabiane są do du... Krzywo świecą itp
Dokładnie. Miałem kiedyś na początku Depo czy coś w tym stylu - 2 razy wymieniałem żarówki i dalej gówniato świeciły. Później kupiłęm nówki Helli - jak w niebie prawie
A, że wołają po stówce, czy trochę więcej, to uważam, że lepiej dać tyle i miec przynajmniej oryginał, niż to, co z aukcji np., ale później narzekac w nocy podczas jazdy...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-21, 21:22
Poza tym później te helli dalej odsprzedasz jak kuisz inne, a podróbek... Hm nikt nie kupi używanych podrób. No chyba że sprzedasz za 20 zł ale to bezsens.
A co powiecie na taki manewr żeby z tych podróbek przełożyć sam wkład z odbłyśnikiem a resztę z oryginału helli Ewentualnie jakaś regeneracja odbłyśnika, koszt coś koło 50zł za sztukę, ale jak to się sprawdza nie mam pojęcia
Wysłany: 2008-08-22, 08:19
Dokładnie, środek czyli odbłyśnik to najważniejsza rzecz, a w tych DEPO itp wynalazkach jest to tak źle wykonane że nowe potrafią świecić na boki i nie da się ich ustawić.
Już nieaktualne, lampy są już w drodze. Zamiast wydawać pieniądze na lampy które pojeżdżą u mnie miesiąc wyskrobałem trochę grosza i zamówiłem ringi FK
649zł i szczerze mówiąc gdybym wcześniej zauważył że masz je u siebie to na pewno bym je wziął od ciebie Nie wiem jak ja oglądałem lampy w twoim sklepie że widziałem same soczewki Ale niedługo naprawie swój błąd bo będę potrzebował kit do ventylka
Na 100% go wezmę, dowiedz się wszystkiego i daj mi znać to od razu przeleję pieniądze na twoje konto. Wpadło mi trochę kasy więc sobie na to pozwolić wcześniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum