Silnik: 1.9TDI 110KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 91 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2008-11-19, 20:38 Gdzie znaleść nmer fabryczny modułu
Mam pytanko!!! mam moduł po chip tuningu nie wiadomo jaki ma nr.ten moduł chcę wrócić do oryginalnego modułu€ kij w tw 20KM ale nie wiem gdzie mogę się dowiedzieć jaki był nr oryginalnego modułu€ ,samochód był sprowadzony z Niemiec i jestem jego 3 właściciele.Czy w salonie po nr nadwozia dojdą jakie są nr tego modułu,samochód do 2005 r był serwisowany w niemieckim salonie.
Proszę o pomoc w tej kwestii bo od trzech dni samochód stoi unieruchomiony
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2008-11-19, 21:59
krzysiekjg, oryginalny sterownik silnika przecież zostaje. A teraz mussz się dowidzieć na czym polegała modyfkacja, czy na dołożenu czegoś na zewnątrz sterownika czy na (najcześcej) włożeniu innego scalaka do oryginalnego sterownika. Tu też są różne sposoby stosowane (lutowane, podstawki). Chyba musisz znaleźć warsztat tunigowy żeby ci to zdjęli. Tylko czemu?
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2008-11-19, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9TDI 110KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 91 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2008-11-20, 18:34
[quote="spyro"]
pablomed napisał/a:
Chyba musisz znaleźć warsztat tunigowy żeby ci to zdjęli.
taniej wyjdzie kuipc używkę bez chipa
pablomed napisał/a:
Tylko czemu?
no właśnie czemu chcesz się pozbyć?
jeśli masz silnik 1,8 to z chęcią dam Ci w zamian normalny moduł, bo u mnie leży komp silnika i się kurzy
Posiadam silnik 1.9 TDI rok 1994
Nie chcem się pozbyć tego modułu, tylko samochód był chipowany w Niemczech i nie posiadam orgialnego modułu montowanego przez Volkswagena ani papierów gdzie ,co było robione ,ostatecznością będzie powrót do orginalnego ,jak na razie to walcze ,walcze i wszyscy tylko kasują ale nie mogą ustalić usterki .Obecnie samochód stoi unieruchomiony od prawie tygodnia a ciąganie go od jednego elektromechanika do drugiego zaczyna mnie coraz bardziej irytować.
Jedz do kogos kto ma pojecie o samochodach z vag-u a nie, do pana miecia, co umie podlaczyc tylko komputer i nacisnac "delete" bez wyciagania wnioskow.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum