Witam, szukałem informacji na temat przyczyny braku świateł w swoim Vencie na forum ale takiego problemu nie spotkałem. Przejrzałem bezpieczniki, żarówki są ok.Kupiłem nowy włącznik(ten z zaokrągleniem) tak jak większość osób zalecało przy takim problemie i dalej nie ma świateł. ( przekręcam pokrętło i świecą mi się tylko pozycje manetka od kierownicy może się tylko przełączyć na długie ale muszę ją trzymać żeby mieć światło).
Ma może ktoś pomysł co może być przyczyną, albo w którym miejscu znajduje się przekaźnik od świateł?
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-03-05, 22:26
ja tak miałem ale to był u mnie problem z kostką w stacyjce stacyjka nie odbijała i nie miałem swiateł i musiałem sam cofnąc kluczyk i to delikatnie zeby nie wylaczyc jej calkiem wymiana kostki byla i gra gitarka ale u ciebie chyba jest inny problem
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
W sumie kostkę stacyjki wymieniałem jakieś pół roku temu, ale z tego co czytałem to te tanie nie oryginalne lubią sobie przestać działać. Więc zaraz to sprawdzę.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-03-05, 22:36
ja wymienialem w pazdzierniku i juz mi nawet w sklepie powiedzieli ze to dlugo nie potrzyma bo to sa chinskie podróby a originał to jest towar deficytowy ze swiecą szukac nowych tylko uzywki wiec bede musiał pojezdzic po szrotach bo musze pare czesci znalezdz wiec i od razu za kostką sie rozejrze a Ty sprawdzaj przwód jak mówi Szwagier jak nie to kombinujemy dalej
Przeprosiłem starą oryginalną kostkę stacyjki, która czasem odmawiał posłuszeństwa i podpiąłem ją na krótko zamiast tego chińskiego badziewia i odzyskałem światła wszystko pracuje normalnie Vento came back dzięki za pomoc temat uważam za zamknięty
Wysłany: 2009-03-06, 15:35
to fajnie ze wkoncu masz swiatła ciesze sie ze udało mis ie pomóc ja tez lece dzisiaj z braciszkiem na szrocik poszukac kilka czesci do mojej białej strzały u mnie nie chcieli w sklepie zamówic originalnej kostki a w jednym chcieli 130 za kostke originalna no kur... chyba nie wiedzą co mówią na szrocie wyrwe moze jakąś dobrą sztuke czasem sie uda. Bezpiecznej jazdy Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum