Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Arcaj
2010-08-01, 09:42
[SPRZEDAM] głośniki HELIX Esprit HXS 169 na gwarancji.
Autor Wiadomość
spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2006-07-18, 13:41   [SPRZEDAM] głośniki HELIX Esprit HXS 169 na gwarancji.

Jak w tytule, oto link do aukcji:
http://www.allegro.pl/ite..._gwarancja.html

marecki2R 
Ventomaniak
Jetta 2.0 16v

Silnik: ABA
Wysłany: 2006-07-19, 00:26   

No to za ile dla klubowiczów :wink: ?? ??

Ok żartowałem :D

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-07-19, 00:29   

Jak ktoś będzie chętny to napewno się dogadamy :-)

Myślałem, że się popsuły (pamiętasz jak gadaliśmy, że nie mam basu) teraz mamnoiwą instalację (dzisiaj spędziłem trochę czasu w firmie bartec car audio i zrobili mi wszystko od nowa, wreszcie założyłem JBLki na przód, ale kupiłenm nowe zwrotnice Lanzar'a, zamówiłem piszczki Hertz'a, więc już powinno być lux...

Głośniczki są naprawde w rewelacyjnym stanie, oddałem je na gwarancji i wróciły przeczyszczone i chodzą jak burza... Dzięki Bogu nie musiałem nic płacić za to, bo już isę bałem. Nakleili plomby (nie wiem po co, skoro tylko czyścili) i teraz lkeżą i płaczą, że nikt na nich nie gra :-)

marecki2R 
Ventomaniak
Jetta 2.0 16v

Wysłany: 2006-07-19, 00:34   

spyro napisał/a:
Nakleili plomby (nie wiem po co, skoro tylko czyścili) i teraz lkeżą i płaczą, że nikt na nich nie gra

Zawsze naklejają Plomby , No to widze ze i u ciebie w aucie zaczyna się coś dziać z dźwiękiem. Fajnie bo Piszczki Hertza są wyrąbiste . A jak pierwszy odsłuch,,, a i pytanie dlaczego zwrotnice Lanzar-a ?? ??.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-07-19, 00:44   

marecki2R napisał/a:
A jak pierwszy odsłuch

Poprostu rewelka :-) Nie mogłem uwierzyć własnym uszom, dźwięk jest bombowy, i ten basik... A jak jeszcze w przyszłości dołoże wzmacniacz i tube to już będę w 100% usatysfakcjonowany.
marecki2R napisał/a:
dlaczego zwrotnice Lanzar-a

Takie mi polecili ci spece... Te JBL'a jak twierdzili są nie za ciekawe, że się palą i wogóle. Koleś pokazał mi 3 pary identycznych ze zwrotów gwarancyjnych, nie wyglądały za ciekawie, poza tym te co ja miałem były używane (od kumpla) i miały ciężko chodzące srubki (były w drzwiach zamontowane), wiec stwierdziłem po tym wszystkim, że nie maco i kupię nowe. Podbno Lanzar to bardzo dobra firma, chociaż nie miałem nic wcześniej z Lanzara.

marecki2R 
Ventomaniak
Jetta 2.0 16v

Wysłany: 2006-07-19, 00:57   

spyro napisał/a:
Lanzar to bardzo dobra firma, chociaż nie miałem nic wcześniej z Lanzara.

Oj doba firma , ale i te JBL trzeba rawidłowo użytkować jesli komuś nie wystarczy to co one ferują to kończy sie to tak jak widziałeś 3 pary na gwarancji uszkodzone ., Z tego powodu mi przykro bo niewiedza jest zagładą . Ale i Nauką( Nauczką) . Ok to oby jak naj więcej za nie szarpnoł bo są tego warte .

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-07-19, 00:59   

Ponieważ ja się nz tym nie znam postanowiłem wydac zaoszczedzoną kase i pojechac do profesjonalistów. Bardzo możlie, że poprostu mnien aciągneli... :-( Daltego też postanowiłem wystawić je na aukcję, żeby chociaż jakaś część się zwróciła... W każdym razie po tym co mi mówiłes jak gadaliśmy przez tel postanowiłem zrobić wreszcie porządek z tym moim audio, bo co mi fajnego radyjka, jak panel leżał w domu przez 2 miechy... Także mnie zainspirowałeś :-)

marecki2R 
Ventomaniak
Jetta 2.0 16v

Wysłany: 2006-07-19, 01:29   

Potwierdzam to w zuepłnosci , ja jak się na czymś nie znam to poprostu pytam się osoby która może wiedzieć , I o to chodzi .

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-07-19, 02:07   

Dokładnie, a okazało się, że majster który mi to robił zaraz po kupnie auta popieprzył w kostce iso itp, poprostu masakra... Dlatego też odrzałowałem te 150 zł za robocizne i przynajmnije tyeraz wszystko jest tak jak być powinno... Sam bym w życiu tego nie zrobił :-)

Gavel 
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
Wysłany: 2006-07-19, 09:53   

Spyro widze że ładne modyfikacje audio zrobiłeś. Też mi się marzy lepszy dźwięk ale kasy brakuje. Jak na razie musi mi wystarczyć to co mam (4 głośniki w drzwiach) choć dźwięk tych z tyłu troche jest tłumiony przez kanape ale i tak jest lepiej niż na początku (2 głośniczki w kokpicie).
Jeszcze mam w planie wrzucić jakieś piszczki w te fabryczne miejsca w kokpicie. Ostatnio gadałem z jakimś gościem w sklepie z audio i polecał mi całkiem niedrogie piszczki (firmy nie pamiętam) z wbudowanymi jakimiś kondensatorkami co podobno umożliwia bezpośrednie podłączenie (nie wymagają zastosowania zwrotnic). Powiedzcie mi czy takie wynalazki są coś warte bo ja w tych sprawach to niedouczony jestem.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-07-19, 10:04   

Ja jednak proponowałbym zwrotnice, nie musisz kupowac od razu zwrotnic za 400 zł, ja dałem stówkę za te Lanzary, a były też zwrotnice po 30 zł, więc nie jest to aż taki wydatek, a tak jak napisał Marecki w którymś z postów bez zwrotnic można zjarać głośniki.
Co do kaski, też mam z tym odwieczny problem, ale korzystam nagminnie z Rat Lukasa, Cieżko by mi było wywalić tyle kaski na raz na to radyjko co mam, a tak pyk na 10 albo 20 rat i aż tak tego nie odczuwasz. BO tak to napewno nie dorobiłbym się niczego grającego w autku...

Gavel 
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
Wysłany: 2006-07-19, 20:37   

spyro napisał/a:
a tak jak napisał Marecki w którymś z postów bez zwrotnic można zjarać głośniki

no oczywiście że mogą ale chodziło mi o takie głośniczki które podobno nie muszą mieć zwrotnic bo mają tak jakby "w sobie" wbudowane zwrotnice.

A co do rat to mnie chyba nie przekonasz. Moze jak bede mial już stałą prace to bede z tego korzystał (choć mam nadzieje ze nie bede musial) ale tak jak teraz to w żadnym wypadku.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2006-07-19, 23:21   

WIesz ja za to jestem zwolennikiem rat. Po pierwsze są ) procent Zazwyczaj szukam okazji żeby było taniej jak u konkurencji i wtedy coś kupuję na raciochy, poprsotu dzielą mi kwotę zakupu na 10 i już. Poza tym o co używac własną kasę (nawet jakbym ją miał) skorto możesz rozłożyć to sobie na raty za friko... BBez rat to nic by sobie nie kuił, bo zawsze jest coś wazniejszego, a tak raty trzeba płacić...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi