Mało istoty ale bardzo wkurzający problem - drgające i hałasujące plastiki i inne elementy w desce rozdzielczej i nie tylko - Szczególnie przy niskich obrotach (na postoju i podczas ruszania).
Temat wrzucam do diesla, bo wydaje mi się że drganie silnika jest kluczowym sprawcą tego zjawiska.
Zatrzymujesz się na światłach a tu nagle zaczyna cos stukać gdzieś pod radiem lub za kierownicą. Przyciskanie jakiegoś miejsca na desce to tylko chwilowe rozwiązanie. Ja wtedy mam ochotę przypierniczyć z całej siły w to miejsce. Może komuś to nie przeszkadza ale ja dostaje wtedy świra.
Chciałbym usłyszeć czy macie też takie problemy i jak sobie z tym radzicie (oprócz dokręcenia wszystkich śrub - to pierwsze co należy zrobić ale nie zawsze pomaga).
Mój to sposób to kawałki filcu w namierzonych miejscach. A Wasz?
U mnie czasem podczas ruszania w korku wibruje cos za panelem od ogrzewania. Jak sie docisnelo panel to przestawalo, myslalem, ze to ten przezroczysty plasticzek co rozswietla panel ale to nie to, bo trzymajac go dalej stukalo. Mysle, ze to sprawka kabli, ktore sa za panelem i one wala o deske rozdzielcza,plastik. A tak pozatym to cisza i spokoj
Bede radio zmienial to te wszystki kable obloze jakas gabka ocieplaczem do rur kanalizacyjnych, moze to pomoze.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-12-23, 17:20
Tak kable można obłożyć czymś, bo nawet w oryginale s a w takiej gąbeczce, a co do mocnego drgania to można też sprawdzić poduchy pod silnikiem i sito na wydechu (łącznik elastyczny)
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-12-23, 17:46
Ja mam podobny problem z tymi plastikami ale tylko podczas postoju. Tyle że ja znam powód - mam zbyt niskie obroty na biegu jałowym przy których mój klekocik po prostu za bardzo drży i wszystkie plastiki razem z nim
jeśli chodzi o drgania plastików na postoju gdy silnik pracuje to rozpórka nic nie da bo ona działa tylko podczas jazdy jeśli Twoje auto ma standardowy zawias- montaż rozpórki wydaje się być zbędny a rozpórke mozna juz mieć za 140zł brutto moja kosztowała 2x tyle.
Ostatnio zmieniony przez 100P 2008-12-25, 14:23, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum