Otóż mam problem bo zaczyna mi się robić dziura w podłodze :O. Za fotelem pasażera normalnie mam mokry filc..... Czy co to tam jest na tej podłodze. Byłem w sklepie i powiedziałem im że mam tam dziurę i że chce tą gumę co mam z drugiej strony samochodu. To powiedzieli że mam sobie spisać numerek i przyjść do nich :/. A że nie mam kanału ani garażu.... To jest mały problem. Może pomożecie mi?? Bo jeszcze trochę i będę miał dziurę w posadzce !!!
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-01-04, 08:33
CINO napisał/a:
Bo jeszcze trochę i będę miał dziurę w posadzce !
Nie chce Cię martwić ale jak tą zaślepkę wyjmiesz i obczyścisz to może sie okazać że sporo blachy sie posypie.
W lecie to samo robiłem z furką gdyż te zaślepki łapały mi wody to troszkę się tam tego zbierało....ale ja tak zrobiłem że teraz te zaślepki są zalepione z obu stron...tzn wywaliłem zaślepki zabezpieczyłem podłogę od spodu...potem od wewnątrz w tych miejscach gdzie są zaślepki....potem znowu je założyłem i znowu z obu stron zabezpieczyłem kilka razy także nic tam się nie przedostaje....co z tego wyjdzie-nie wiem...puki co jest ok....najwyżej wstawię 4 płaty blachy w miejsce gdzie wszyscy nogi trzymają i po sprawie.
Niestety...już dwóch dziurek się dorobiłem ....tzn wokół zaślepek podgniło....i jak zacząłem czyścić to nawet sporawe dziury się porobiły i niestety trzeba było spawać.
Narazie u mnie się to trzyma po tym zabezpieczeniu oby tak już na dłuuuuugo zostało.
a tu mam foty tej zaślepki.
numer nie jest cały widoczny ale jego końcówka to 266
potem postaram się pójść do garażu i zobaczę....może czegoś tam się doczytam...co przy moim zawiasie jest możliwe
Ja nie mam w ogóle tej gumy... jest po prostu zwyczajnie dziura na kilka cm... Jak patrzyłem u kolegi na kanale to od spodu większej dziury nie ma. I dlatego chce jak najszybciej to zdobyć.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-01-04, 12:08
no to musisz to dobrze obczyścić z obu stron....zabezpieczyć i dopiero w tedy zakładać zaślepkę....bo jeśli tej rdzy nie usuniesz to szybko to miejsce poleci.
no to musisz to dobrze obczyścić z obu stron....zabezpieczyć i dopiero w tedy zakładać zaślepkę....bo jeśli tej rdzy nie usuniesz to szybko to miejsce poleci.
Nie no wiadomo. Ale najpierw muszę dostać tą zaślepkę. Jutro podskoczę do sklepu Pewnie ta końcówka tego numeru pomoże. Napisze co mi powiedzieli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum