zwroc uwae , byy halogeny nie mialy odpryskow na szybkach , bo beda tylko dla ozdoby .....
święte słowa, wiem coś na ten temat, bo przerabiałem 3 komplety halogenów. Dwa to były tylko dla ozdoby praktycznie, natomiast teraz mam nówki i z czystym sumieniem powiedzieć mogę, że spełniają swoją rolę.
Buli, - te pierwsze 2 linki Twoje do blend to nie do halogenów ,bo są podwójne
a co do halogenów to na bank jakąś podróba która zaraz po wałczeniu stopi sie i narobi więcej szkody jak pożytku no chyba ze maja robić tylko dobre warzenie na aucie ,za orginała hella 1szt. na bank trzeba dać ze 100zl a może i więcej za nowy oczywiscie i to trzeba dobrze trafić a tymi za 49zl za sztuke szkoda sobie głowy zaprzątać
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
no akurat nie ale na bieżąco w temacie właśnie zbieram niezbędne graty... ale zasięgnąłem porad expertow w tej dziedzinie co już kilka kompletów puścili z dymem
Ja mogę coś powiedzieć, bo miałem, przerabiałem 3 komplety, z czego jeden mi się własnie stopił, drugi robił tylko dobre wrażenie, bo nie świecił, z racji na zmasakrowane szkło (czyt. spiaszczone), teraz trzeci komplet absoltunie nowy - niebo, a ziemia - rewelka... Ale wszystkie te komplety były oryginalne, Hella...
ale na bieżąco w temacie właśnie zbieram niezbędne graty... ale zasięgnąłem porad expertow w tej dziedzinie co już kilka kompletów puścili z dymem
a oto EXPERT w tej dziedzinie
sebastian napisał/a:
mogę coś powiedzieć, bo miałem, przerabiałem 3 komplety, z czego jeden mi się własnie stopił, drugi robił tylko dobre wrażenie, bo nie świecił, z racji na zmasakrowane szkło (czyt. spiaszczone), teraz trzeci komplet absoltunie nowy - niebo, a ziemia - rewelka... Ale wszystkie te komplety były oryginalne, Hella...
Silnik: 1.9TDI 110KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 91 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2009-01-04, 20:07
Widzę Panowie że zapanował lekki chaos wiec panowie proszę o zamieszczenie fotek i poproszę o wsparcie fachowców z forum w celu unikniecia jakis problemów proszę o przesłanie propozycji na mailika lub na GG z góry serdecznie dziękuje.
Tak wygląda halogen, który lubi się topić i palić: http://allegro.pl/item509...lewy_hella.html
a tak ten dobry, właściwy: http://allegro.pl/item509...ii_halogen.html
Zwróć uwagę, że ten pierwszy, co podałem, jest cały jednolity, z jakiegoś plastiku czy czort wie, z czego i jak to się nagrzeje to ulega autodestrukcji. Natomiast ten drugi jest jakby dwuczęściuwy, bo... sam odbłyśnik ma szklany, taki brązowawy, a oprawkę na zarówkę ma metalową, jakby aluminniową, z gumąwą obwódką dookoła, więc różnicę widac gołym okiem. I owszem, nagrzewa się pieruńsko, ale nic się nie topi, bo to szkło i metal. a te pierwsze zaledwie 5 minut się pościewiły i najpierw jedna, a później druga szlag trafił.
oto efekt: http://www.otofotki.pl/im...d473685457p.jpg
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2009-01-04, 21:01
u nas takie halogeny "wybiora" w srodku bialego dnia i na oczach wlasciciela
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
piotr nowok, na pierwszy rzut oka jeszcze nie takie złe, ale jakbyś mógł zrobić foty bez lampy błyskowej, to by było widać o wiele lepiej i więcej (ale oczywiście w oświetlonym pomieszczeniu). Bo mój drugi komplet był w gorszym stanie, szkło było strasznie spiaskowane, to w ogóle nie świeciły i nic nie oświetlały drogi - światło się rozpraszało .
w sumie, to mógłbym zrobić poradę, dla kupujących halogeny, przed czym się wystrzegać, co warto, a co nie - w końcu człowiek uczy się na błędach
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2009-01-04, 21:17, w całości zmieniany 1 raz
raczej bym chcial caly komplet sprzedac za 100zl a ja robilem te foty jak juz bylo ciemno fotki moge zrobic jutro a mam pytanie ty jestes z zory kolo rybnika?
się nei wypowiem, bo nie miałem przyjemności z nimi...
to ja moze zabipre slowko .
wszelkiego typu clary ( gladkie szkla ) w halusiach ..... to odrazu ci powiem , ze nie wytrzymuja szkla temperatury i lubia trzaskac - pajeczynka .
sliczne sa , ale ........ Kovval mial dymione do tego i wrocil do orginalesow .
mi przedwczoraj zauwazylem tez jeden pierdzielnal , wiec ....... szykujje sie wymiana .
takie zycie . nie wszystko co swieci jest dobre . pozdro .
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-01-06, 09:08
przemolas4 nie generalizuj aż tak
Moje poprzednie dwie zimy przejeździły i nic nie trzasło.
W obecnych jak na razie (odpukać) też nie widać uszczerbku.
A jak porównywałem jakość świecenia moich i oryginalnych halogenów ZKW które ma Scoobi to niebo a ziemia na korzyść klarów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum