Witam kochani powiedzcie mi jakie wymiary ma chłodnica cieczy i jaką średnicę ma wentylator za nią.dodam jescze że to jest wersja gt i ma klimę...pozdrawiam
_________________ Trzeba marzyć tak, jakby się miało żyć całą wieczność i żyć tak, jakby się miało umrzeć jutro.
sa tam przecież 4 rodzaje, dlatego zrobiłem screen. a to, ze jest zaznaczone... po prostu jakos tak wyszło, nie myslałem, ze bedzie się ktoś tym sugerować... Pod każdym jest dokladny opis, więc chyba to jest ważniejsze.
krzeszak napisał/a:
wiec wentylatory są dwa
Nie koniecznie, bywa, ze jest i jeden, jak ma np. Kolega Morfeusz.
dobra panowie to proszę się zdecydować bo widzę że dyskusja się zaostrza,to wkońcu jaki ma wymiar wentylator gt z klimą.??? bo nie chcę wyrzucić pieniędzy na coś co nie będzie pasowało.:evil:
_________________ Trzeba marzyć tak, jakby się miało żyć całą wieczność i żyć tak, jakby się miało umrzeć jutro.
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2008-12-28, 12:36
troche pozno ale wersja z klima ma lub raczej powinna miec dwa wentylatory niestety po kolizji z racji ze jest to czesc raczej nie do dostania zaklada sie to co sie kupi ja do mojego 1.8 zalozylem od tdi jest wieksza ma ciut wiekszy wentylator i mial inne czasy wlaczania biegow wentylatora ale czujnik zalozylem od mojego dodatkowa zmiana to weze gorny i dolny do chlodnicy bo orginalne byly za krotkie
wazna jest szerokosc chlodnicy im mocniejszy motor tym szersza
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Ostatnio zmieniony przez BANDERAS_RR 2008-12-28, 12:38, w całości zmieniany 1 raz
Panowie mam takie trochę głupie pytanie?powiedzcie mi gdzie się sprawdz poziom płynu chłodzącego i gdzie jest wlew do chłodnicy?Bo chyba jestem ślepy...
POZDRAWIAM
jeżeli byłoby możliwe to proszę o zdjęcia "instruktażowe"
Panowie mam takie trochę głupie pytanie?powiedzcie mi gdzie się sprawdz poziom płynu chłodzącego i gdzie jest wlew do chłodnicy?Bo chyba jestem ślepy...
w vento nie ma korka w chłodnicy jak w polonezie a płyn dolewasz przez zbiorniczek wyrównawczy od strony kabiny kawałek za akumulatorem w okrogłej banieczce z szerokim czarnym korkiem i napisem G11 i rysunkiem niby otwartej knigi
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
I kolejny problem:
czy ktoś mi powie jakie są oryginalne sprężyny do vento GT?Chodzi mi o ich długość,oraz jaki jest prześwit przy prawidłowoo założonych sprężynach z przodu i z tyłu>>?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-01-14, 09:14
Do GT to nie wiem....ale moje poprzednie sprężyny miały 34 cm długości (zielone i żółte oznaczenia na nich)...w tedy tył siedział nisko...foto poniżej:
Moje nowe....tzn używki od Respecka mają niecałe niecałe 37cm (tylko żółte oznaczenia)
Osobiście nie polecam tych zielono-żółtych (chodzi o oznaczenia) gdyż są za miekkie....żółte w połączeniu z odpowiednim amorkiem robi swoje
REX28, jeśli chcesz to CI mogę podac ile mam prześwitu, ale ja pokietu GT nie mam, więc nie bardzo pasuje.
ogólnie z tymi sprężynami to ciężko dojść ładu...nie chodzi mi tylko o tył ale także o przód bo jak zauważyłem to prawie każde vento inaczej stoi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum