Wysłany: 2009-01-18, 23:28 Problem ze paleniem na benzynie:(
Witam. mam pewien problem. moje vento raz dobrze dziala ana benzynie a raz zle . zostala wymieniona pomka palwiowa w baku filter oraz sonda i nie pomoglo.Gdy zle dziala na benzynie to wolne obroty skakaja i jest bardzo mulny ciezko zeby wpadl w wielkie obroty. czy to moze byc wina elektoroniki czy moze cos innego skoro 2 dni dobrze dzila na benzynie a 2 dni nie:( i jescze dzis nagle przestaly dzialac mi nawiewy i tak samo raz dzialaja a raz nie ( POMOCY
ok dzieki za radyy:) na PB juz go przegonilem . jak narazie dziala od wczoraj dobrze na PB jak znow bedzie klopot to zresetuje go tak jak mi pisales. POZDRO ALL
na GAZIE auto dziala idealnie problem dotyczy tylko benzyny
dawno temu wlewałeś benzynke? warto co jakiś czas pojeździć na waszce z 300km zrobić. z tym, że nie zawsze się to sprawdza. miałem ten sam obiaw w passacie na gaźniku. silnik gasł na pb a na gazie ok i właśnie dlatego nie zakładam gazu poza tym w zime same problemy z odpalaniem były a regulacje z czyszczeniem parownika i wymianą filtrów nic nie dawały
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-01-21, 22:57
Wszystko zależy jaka instalka gazowa i jak założona. Ja jeżdżę tyle lat na LPG i naprawdę nie mam z tym problemów. Jedna zasada: zawsze około pół baku benzyny (co by pompa paliwa nie chodziła na sucho) i zawsze odpalam z benzyny i czekam chociaż parę chwil zanim przerzucę na gaz. TO gwarantuje bezproblemową eksploatację.
A że ludziska chcą jeszcze bardziej oszczędzić to nie leją benzyny, odpalają z gazu itp a to gwarancja szybkich problemów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum