Te VEnto mam już jakiś rok czasu, lakier raczej nie jest orginalny. Orginalny chyba był czerwony, szybki sa z tyłu przyciemnione średnia folią nie chciałem całkiem ciemnej bo to dla mnie nie ładnie wygląda natomiast na przodzie jest naj jasniejsza folia, żeby wszystko ładnie sie zgrywało:) a co do szyberdachu to tak bezproblemu nie działa:) Otwiera się dobrze, ale jesli chodzi o zamknięcie to jedna strona się nie domyka.
No troszeczke mnie szybki kosztowały ale koleś który zakładał naprawde sie postarał;) Plan na zmiany jest napewno;p na dniach chcem zamówić grill, dalej to w lato napewno jakieś wieksze ładne kółko:) no i jeszcze lampy chcem zmienić z przodu i tyłu ale to już jak jakiś przypływ kasy bedzie:)
No ja już jakieś 4 miesiąc jeżdze na tych szybach;) raz już miałem starcie z policją ale było to w nocy i nie mieli podstaw. Bo bez przyżadu nic nie moga zrobić, w dzień to by mnie na stacje diagnostyczna pewnie skierowali:D
Nie tak do końca maja, w kodeksie nie jest nic powiedziane ,że nie możesz mieć foli na szybie, jest mowa tylko o stopniu przepuszczalnosci swiatlo wiec nie maja prawa zabrac ci dowodu lub kazac zerwac folii bez pomiaru przyżądem a przyżąd maja tylko diagności na stacjach wiec moga skierować cię na stacje:)
co do tego zabierania to moga Ci zabrac w każdym uzasadnionym przypadku, czyli jak masz folie to Cie kieruja na stacje diagnostyczną bo żadna folian ie spelnia norm, a przyrządy maja do mierzenia u nas w lublinie przyjamniej wszystkie cywilne radiowozy
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
co do foli to zatrzymuja Cie do kontroli zabiera dowodzik bez gadania daje kwitek na pare dni a Ty musisz jechac na przeglad z 30 zł kosztuje bo zadna folia nie miesci sie w normie tak jak juz Respect napisal bo sam klej zabiera Ci 25 % i plus folia i juz przekraczasz norme ciesz sie ze nie masz jak ja przyciemnione w nocy twarzy nie widac jaka siedzie w srodku
a dali Ci jakis papierek na szybki
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2009-01-31, 18:35, w całości zmieniany 1 raz
W praktyce tak jest że zabieraja dowód, ale bedziesz dupa jak im w nocy go oddasz bo bez pomiaru nie maja prawa go zabrać! W kodeksie napisane jest o przepuszczalności światła a nie o folii. Koleś który mi przyciemniał mówił że jest jakas inna metoda dobrze nie wiem nawet na czym polega ale mówił że w moim przypadku koszt takiego przyciemnienia wynosił by jakies 1500zl jest to przyciemnienie w jakiś sposób naproszkowania czy cos nie wiem teraz ale wtedy szyba mieści się w dozwolonej skali przepuszczalności. Troszke na ten temat sie dowiadywałem bo wujek jest diagnostą. A jakieś papierki to ściema nie ma żadnych atestów żaden atest Ci nie pomoże jak Ci zmierza na przodzie szyby a na tyle możesz sobie nawet farba zamalować. Moim zdaniem to idiotyzm z tymi szybami z przodu ale cóż co zrobić
Ostatnio zmieniony przez Mati_89 2009-01-31, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
szyby sie jeszcze opala ale to robia oryginalnie w salonie a zadna folia nie miesci sie w granicach normy uwierz mi a papierek mozesz miec ze Ci nic nie zrobia wystarczy z urzedu miasta pozwolenie dostac i po temacie ja mam papierek z czasow jak byly dopuszczalne przyciemnione przednie szyby z certyfikatem ceramiki i szkla w krakowie swiadectwo badan nr.296/IsiC/02 bo ventylek byl z MSWiA a co do naszych durnych przepisow to nic nie zrobisz lipa na maxa a szyba klejona jest nawet bezpieczniejsza podczas wypadku
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2009-01-31, 19:57, w całości zmieniany 1 raz
Ja o tym wiem ze sie nie mieszcza bo mam tylko lekko przyciemnione z przodu a mierzyłem sobie u wujka na stacji i wyszło że jest tylko 25% przepuszczalności. Mi chodzi tylko o to że z policja mozna troszke powalczyc oni tez nie zawsze wszystko wiedza i często jak sypniesz im wiązanke to zaczynają się gubić:)
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-01-31, 23:41
bongkox napisał/a:
450zł po znajomości, normalnie by chciał 500zł z tym ,że wszystkie szyby wyciągał.
to to jest drogo? No prosze Cię.
Piecowe przyciemnianie szyb odbywa się nie tylko w fabryce, można to zrobić póxniej. Koszt jest wysoki - ok. 1500 zł za profesjonalną usługę. Ale warto, bo od środa widać wszystko, tak jakby nie były ciemne szyby a z zewnątrz nie widac nic. Także policja nie zrobi Ci nic a masz ciemniutkie szyby.
bongkox napisał/a:
oni tez nie zawsze wszystko wiedza i często jak sypniesz im wiązanke to zaczynają się gubić:)
jak narazie udaje mi sie a wiele już kontroli i pogadanek z Panami Policjantami miałem.
Takie pytanko mam sprężynki sportowe mam zamiar kupić tylko żeby cena nie była wysoka, doradzicie jakie wybrać bo nie orientuje sie o ile najlepiej tak rozsądnie obniżyc??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum