Silnik: 1,8 B
Wysłany: 2009-06-05, 19:14 Vento osłabło z dnia na dzień (słaby)
Witam
Mam kolejną cieżką sytuacje z moim Ventinem. Otóż niedowano była wymieniana pompa cieczy chłodzącej. Po wymianie wszystko było od (było to jakieś miesiąc temu) teraz jedankże od 3 dni jest coraz słabsze. Dziś miałem problem żeby wogóle ruszyć z miejsca
No i tak:
-jak go przyszpile porządnie na luzie(postój) tak naprawde fest pod czerwne wody nie gotuje.
-poziom wody w normie
-witarak sie włącza
-dolna rura od chłodnicy trawda(woda krąży)
-nowa pompa sie obraca pasek też
-wycieki jak to w mojej vendce też w normie
-dziala (włąściewie nie działa) tak samo na lpg i benzynie nie robi różnicy
Nie mam już pojecia co może być nie tak może jakoś sie coś przy zapołnie posrałao czy jak? może poprostu sie silnik skonczył nie wiem
Wysłany: 2009-06-05, 19:20
Wolne obroty ma minimalnie pod 1000 na minute. Jak dodam do dechy gazu to praktycznie sie nie rozpędza, ale nie szczela ani nic tego typu wszytko ok pozatym ze nie jedzie:(
Wysłany: 2009-06-05, 19:30
Poprzednia właścicielka patrz moja mama powiedziała tylko tyle "a kto to pamięta" (odnośnie świecy i kabli), ale nie jest to napewno baaaaaaaaaaardzo długi okres czasu
dodała że dziś jak była załatwiać jakies budowlane sprawy to przy przełączaniu na gaz (trzeba przycisnąć do 3 tys) nie chciał już kręcić tylko gasł (zrobił tak 2 razy) to dziwne bo wcześniej z tym też nie było problumu odpałał nawet jak zimny bez problmu gaz i wskakiwało lpg...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum