witam mam vw vento benzyna 1.8 75koni i mam problem byla wymieniana poduszka pod wtryskiem i auto nie ma sily na 3 biegu przyspiesza jak maluch lekko szarpie i maksymalnie 120km na godzine moge jechac a rozbedza sie bardzo bardzo powoli co moze byc przyczyna?? z gory dzieki
Zobacz, czy nie masz zapchanego układu wydechowego, czy katalizator jest cały, czy też nie zapchany, zabity olejem itp.
Filtr powietrza i paliwa w jakim stanie jest, kiedy wymieniane?
tak filtr powietrza jest nowy paliwa nie wiem ale bylem u mechanika i on mowil ze moze swiece ale mi na swiece to nie wyglada bo jak jade to jakby cos go chamowalo
witam miałem taki sam problem w swoim vento u mię był naderwany kabel idący do pierwszego wtrysku i też nie miał siły poprawiłem ten kabel i przeczyściłem styki i jest ok możne to samo jest u ciebie
Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2009-12-03, 11:04
haha wiem co to może być wymieniali podyche czyli rozpinali wszystko łącznie z linką gazu. pozwole skopiować swoja wypowiedz z innego tematu bo wyglada jakby was to samo tyczyło
podczas składania całości nie włożyli ci zawleczki na pancerz i ona cala chodzi
ok na foto masz strzałke i kółeczko.
w tym kółeczku linka, a dokładnie pancerz jest z takimi kołnieżami i całość przechodzi przez taką łape. W tym miejscu powinna być taka blaszka która wchodz między te kołnieżyki na pancerzu i trzyma go by się nie poruszał. to jest tzw regulacja naciągu linki gazu. z tymi objawami tylko to mi sie kojarzy, auto jedzie, ale straciło moc bo pancerz chodzi razem z linką. sprawdz to i daj znać
Normalnie niech mnie piorun trzaśnie jak sie myle
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum