Mam lekki problem i nie za bardzo wiem co jest tego przyczyna, wyglada mi to na turbo ale nie za bardzo sie na tym znam. Ale do rzeczy, dzisiaj jak jechalem swoim venciakiem po dluzszej przerwie, usłyszalem ciągły gwizd, im szybciej jechalem tym mniej bylo to slyszalne, zatrzymalem sie i przestalo. Kolejny niepokojacy szczegol to taki ze jak dalem mu buta na rozgrzanym silniku to zamiast swistu turbiny jak to zawsze bylo przy obrotach powyżej 2500 slychac bylo taki jakby szum polaczony z lekkim gwizdem turbo... I teraz pytanie, jak to zdiagnozować zeby nie miec watpliwosci, czy moze to być jakaś dziura w okolicach turbo a jesli samo turbo mi sie konczy to ile kosztuje regeneracja w okolicach wawy??
Otworz maske i popros kogos zeby wciskal gaz albo sie zamiencie. Jak bedzie slychac swist powietrza to gdzies jest nieszczelnosc a jak typowe wycie to pewnie lozyska na walku turbiny. Albo z vaguj auto to bedzie widac, czy "gubisz cisnienie".
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum