Wypadek koło Siemiatycz
Na trasie Siemiatycze - Nurzec Stacja doszło do zderzenia Volkswagena Vento z Mercedesem. 21-letni kierowca Volkswagena w ciężkim stanie trafił do szpitala.
Ja we wtorek stałem 3h w korku na A-4. Tir stanął w poprzek. A kawałek dalej dachowanie.
W czwartek stanąłem już za autostradą. Stłuczka 2 tirów. Próbowałem naokoło to się znowu parę razy zakopałem. Na szczęście wożę teraz ze sobą łopatę do odśnieżania.
Zerknijcie jak wygląda moja droga dojazdu poza A-4
Cudnie co?
Dzisiaj też stałem - 30 min. Autobus się zakopał na trasie. Tir go wyciągał i blokowali ruch.
Tak cudnie wygladalo cale Bielsko (przypominam CALE, centrum i zadupia) w piatek 13 jak zaczelo sypac sniegiem a drogowcy poszli na dancingi
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
ventolot z odpowiednim zawiasem bez problemu przechodzi
Jak jechałem w czwartek naokoło to już było nieco gorzej
Koleś jechał przede mną toyotą i robił za pług śnieżny. W końcu się zakopał.
Jak wysiadałem żeby mu pomóc to otwierając drzwi spychałem z całej siły śnieg.
Potem przez 1,5 h odkopywaliśmy się na zmianę żeby się cofnąć.
W końcu wycofaliśmy się i pojechaliśmy... polem... bo z niego śnieg wywiało.
Dzięki temu dojechałem w końcu do pracy, choć z 2h opóźnieniem.
bradley napisał/a:
Tak cudnie wygladalo cale Bielsko (przypominam CALE, centrum i zadupia) w piatek 13 jak zaczelo sypac sniegiem a drogowcy poszli na dancingi
Czy oni nie mogą raz w roku porządnie pracować od powiedzmy 4 rano?
Jak jadę o 6.30 i czasem widzę kompletnie nieodśnieżoną A-4 to ręce opadają.
_________________ KAISER
Ostatnio zmieniony przez KAISER 2009-02-20, 19:02, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-02-20, 20:48
śnieg u nas już topniał....była totalna ciapa....nikt tego nie ściągnal z szos i teraz to zamarzło....masakra-w niektórych miejscach ledwo przejeżdzam (a wiadomo jaką mam zawiechę )
a ja mam dystand do BMW chociaz bardzo mi sie podobaja ale miałem z kolega wypadek i tez juz z kuzynem w BMW jak wsiadam to tylko prosze o wolniej:P przy 100km/h udwrzylismy w dwa drzewa BMw pekło w poł:P
nie nie nie predkosc tylko głupota:] i wcale nie watpie ze były by miejsze szkody tylko powiedziałem co sie stało:) i naprawde całe szczescie ze nic sie nam nie stało:) wyprzedzalismy tira i ten tir jakims cudem przesuwał sie na nasz pas kolega lekko odbił tylne koła załapały pobocza i popłynelismy 1 przed maska tiraaaa;/ gosciu z tira sie nawet nie zatrzymał
przy 100km/h udwrzylismy w dwa drzewa BMw pekło w poł:P
Powiem Ci, że i tak nieźle wygląda. Ja też jechałem 100 km/h ale u mnie się rozłożyło na 3 powierzchnie (dach i 2 strony auta). Przy walnięciu w drzewo masz bardzo małą powierzchnię działania - więc siła się nie rozkłada. Naprawdę nic się Wam nie stało???
Ja się połamałem jak by nie było... 3 miechy na zwolnieniu...
Pozdr
P.S. No i teraz jeżdżę wolniej... szczególnie jak leje i wieje / inne złe warunki
nic jechalismy dw 2 ale on miał od zamka od kurtki palca przecietego a mnie klatka oiersiowa od pasow bolała:) ale BMW było mojego kumpla brata haha kupił je za 11 tys i po poł roku je skasowalismy a kredyt mu został do spłacania
Silnik: 1.9 D
Wiek: 40 Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 64 Skąd: k. Kętrzyna obecnie Mrągowo
Wysłany: 2009-02-22, 14:26
siema ja mialem taka przygode że jechalem wraz z dziewczyna z dmu na stancje do mragowa, odsniezone bylo tylko tyle ze dwa samochody ledwo sie mijaly, zjechalem na pobocze zeby uniknac polamania lusterka z drugim autem z przeciwka gdy wracalem z powrotem na swoj pas zarzucilo mi tyl i tak kantem jechalem z 20 metrow az zrobilem prawie 360 stopni i ustawilo mnie w przeciwnym kierunku dopiero po kilometrze bylo miejsce gdzie zawrocic. godzina 19ta ciemno jak cholera szklanka na drodze ze hej nie cale 20 kilometrow w godzine czasu szok
_________________ byl 126p byl 125p byl golf II jest wreszcie vento
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-07-03, 10:42
lwomati, dzieki nawet niewiedziałem ze jest taki dział tutaj bo bym wlepil go tutaj bo shoutboxie siedzi tylko mała ekipa a na forum zawsze wiecej luknie osób. Tak to przestroga ale wielu ludzi i tak sobie wiele nie robi z takich zdarzen cisna dalej i mysla ze cos im to da szwagier, ja tez napoczatku niewiedzialem ze to vento myslalem ze to fiat siena czy inne cos ale czytam ze zderzyli sie volkswagen z citroenem i juz wtedy sie mysl sunela ze to ventyl ale upewnilem sie jak na lawete go wsadzali po tyle.
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Kurcze .
przepraszam was , ale jak czytam stwierdzenia typu ...... "niech te zdiecia przyczynia sie do tego by sciagnac noge z gazu ....... "
rozpacz mnie rozbraja , bo moze do niektorych z nas to dotrze bardziej , do niektorych mniej , ale do wiekszosci wcale .
czlowiek zyje w przeswiadczeniu , ze jemu takie cos sie nie stanie ......ze to jego nie dotyczy .
taka to psyhika ludzka ....
dopiero jak ma dzwona , to sie uczy pokory .
tak bylo ze mna rowniez .
A teraz jak patrze ilu debili mnie mija na trzeciego , cztwartego....... to szok .
Naprawde .
polowe prawek powinno sie pozabierac , a za jazde na trzeciego z nadmierna praedkoscia to dozywotnio ......
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-07-03, 12:26
przemolas4, masz racje i zgadzam sie z Twoim zdaniem to wiadome przykładowo ja ogladając ten wypadek myslałem co nieco nad tym a ktos inny mogl sobie powiedziec "e kolejni debile sie rozpie*dolili mnie to napewno nie spotka" i takie tam a spotkac moze kazdego bo nawet jak jedziesz zgodnie z przepisami moze sie znalezdz ktos kto nie przestrzega przepisów i jedzie ile fabryka dala i zgarnie cie po drodze no i oczywiscie ludzka głupota która chyba nigdy nie zginie. Ciekaw jestem ile jeszcze razy uslysze ze 5 mlodych ludzi jechcało bmw i owineli sie na drzewie na skutek czego wszyscy zgineli pewnie duzo razy ale zanim ocenimy innych spójrzmy na siebie zreszta nie tylko młodzi ludzie dużo osób z doswiadczeniem tez sie rozbija bo za mocno ponosi nas wyobraznia i wiara we własne możliwości...
swiete slowa .
Zaloze sie , ze 3/4 jak nie 4/5 ludzi z naszego forum w zyciu sie jeszcze autkiem nie poslizgnela tak pozadnie .......
Kiedys taki madry stary drajwer siedzac za fajerka powiedzial mi swieta slowa .... "do przodu to kazdy potrafi .... Babe za kolko TIR`a wsadzisz i tez pojedzie...... Schody sie zaczynaja jak trzeba cofnac , albo za wasko sie robi na luku ......."
Wysłany: 2009-07-03, 13:32
Tak mistrzem prostej to kazdy potrafi byc ale jak przychodzi co do czego to uuu nie ma zmiluj za błedy sie placi :/ cwaniakowanie nic nie pomoze wtedy...
Wysłany: 2010-01-06, 20:57
MASAKRA
Karu6 napisał/a:
Nie warto ganiać zimą łatwo może dojść do wypadku.
Do wypadku zawsze dojdzie jak ktos zapierda*a i nie patrzy a tutaj pisze ze zjechał na przeciwny pas ruchu czyli mógł zasnąc za kierownicą albo moze jakis zawał czy cos lub moze poslizg niewiadomo przykra sprawa ludzie giną na naszych drogach i jeszcze długo będą ginąc wiekszośc niewinnie przez głupote innych
Ostatnio zmieniony przez Rafik 2010-01-06, 20:58, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum