Witam ! Mój problem polega na tym, że co odpalę samochód ( zimny silnik ) Piszczy jakby kota w tryby wkręciło . Na poważnie teraz, tydzień temu wymieniłem alternator ( w poprzednim popsuł się napinacz z łożyskiem ) Myślałem, że przez to piszczy, ale okazało się, że nie. Druga próba, wczoraj wymieniłem pasek PK też nic nie pomogło, napiąłem pasek od wspomagania bo luzy miał, też nic nie dało. I tu moje pytanko bo już sił na to nie mam co może jeszcze w silniku piszczeć. A właśnie jak autko chwilę popracuje to wszystko wraca do normy i nic nie piszczy. Z góry dzięki za wszystkie informacje
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-12-01, 12:51
Seeken, jeśli Twój problem nasila się teraz kiedy temperatura jest niższa a troche ustaje latem to ja na 99% obstawiam że do wymiany masz koło pasowe na wale. Też miałem ten problem i w pierwszej ventce wymieniłem wszystko co było możliwe, a koło wymieniłem jako ostatnie niestety. Natomiast w drugiej już wiedziałem co trzeba zmienić żeby nie wyrzucać kasy w błoto.
Tu masz fotkę o co mi chodzi
podłączę się pod temat
Od paru dni też coś mi piszczy tylko?
Stawiam na rolkę, tylko która?
Piszczenie paska to to raczej nie jest, czasami podpiskuje to wiem jak on piszczy..
Od paru dni też coś mi piszczy tylko?
Stawiam na rolkę, tylko która?
u mnie w TDi jest bardzo podobne popiskiwanie, najbardziej podczas gdy samochód jest zimny , u mnie jest to rolka napinajaca pasek altelnatora, a znajomy mówił ze trzeba w niej wymienic tulejkę i bedzie git
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
u mnie w TDi jest bardzo podobne popiskiwanie, najbardziej podczas gdy samochód jest zimny , u mnie jest to rolka napinajaca pasek altelnatora, a znajomy mówił ze trzeba w niej wymienic tulejkę i bedzie git
Mam TD a napinacz od TDI więc rolka nie ma tuleji w sobie tylko pręt który z jednej strony rolka z drugiej napinacz. tuleje wymienia się tylko w obudowie prętu rolka wymienna jest cała. U mnie też tak hałasowało to wymieniłem rolkę i cisza. Rolka Ruvilla nowa 74zł. Klucz 19 i 13 i wymieniamy. Jak nie jesteś pewien czy to to to zdejmij pasek od altka i odpal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum