Witam wszystkich mam pytanie : Co Wy sądzicie o ksenonach montowanych samodzielnie w autach chodzi o zmiane samych palników nie całych lamp ( a konkretnie chodzi o taki zestaw)
http://www.allegro.pl/ite..._gwarancja.html
Czy ktoś miał z czymś takim do czynienia czy to naprawde będzie działać dobrze w normalnych lampach bo szczerze myślę o tym a sie naprawde nie znam i nie wiem czy czasami nie wystąpi jakiś problem z prawidłowym ustawieniem lamp póżniej.
wszystkie takie samoróbki są niezgodne z prawem.. ale kto to musi wiedzieć. Jak Cię policja zatrzyma, to raczej zabiorą dowód rejestracyjny. A jeżeli chodzi o seryjne lampy to straszna lipa. Xenonu nie da się ustawić żebyś nie oślepiał na seryjnych lampach. Najlepiej jakbyś miał gładkie szkło.
Silnik: 2.0 GLX 85kW Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 666 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-03-21, 18:15
Znajomy miał w aucie (Opel Tigra) sam montował pare dni temu miał przegląd był w trzech stacjach kontroli i w każdej kazali mu ściągnąć bo nie podbiją ! i teraz jeździ na złotych
tak też myślałem ale wolałem się spytać . Choć znajomy kilka mies temu kupił od niemca na e bayu lagune z 99r i ona miała takie coś zamontowane , tylko dodatkowo miała jeszcze zamontowane (samo róby) takie nazwijmy to "kapturki" i te lampy niby nie oślepiały .
coś takiego jak na foto 1-sza żarówka ma.
Ale skoro piszecie ze jest to zabronione to chyba lepiej zainwestowac w drogie dobre żarówki h4
tak też myślałem ale wolałem się spytać . Choć znajomy kilka mies temu kupił od niemca na e bayu lagune z 99r i ona miała takie coś zamontowane , tylko dodatkowo miała jeszcze zamontowane (samo róby) takie nazwijmy to "kapturki" i te lampy niby nie oślepiały .
coś takiego jak na foto 1-sza żarówka ma.
Ale skoro piszecie ze jest to zabronione to chyba lepiej zainwestowac w drogie dobre żarówki h4
Na fotce ten żarnik co jest osłonięty "kapturniem" to jest samoróbka a'la soczewka, właśnie po to żeby nie oślepiać. Niby takie samopoziomowanie lampy.
Ja osobiście kupiłem sobie żaróweczki Philipsa ,fakt że sztuka kosztowała mnie 100zł ale różnica jest ogromna bynajmniej dla mnie.
Zgadza się dobre żarówki to podstawa ale ta cena za szt (wydaje mi się ze troszkę przepłaciłeś)
Szukałem na allegro zarówek h4 (tych droższych ) i w takiej kosmicznej (jak dla mnie ) cenie nie znalazłem.
Ja kupiłem za 80zł 2szt i sprzedający polecił mi osram a philips był o 5 zł droższy ,ale świecą rewelacyjnie wszyscy znajomi zwrają na te światła uwagę . I co najwazniesze świecą na biało ,dość mocno (śiedząc w aucie ) a patrząc na auto od przodu to widać jakby świeciły na bardziej błekitny kolor.
Ale różnica jest ogromna jesli chodzi o te zwykłe żarówki z biedronki
Ostatnio zmieniony przez adam-358 2009-03-22, 09:56, w całości zmieniany 1 raz
własnie tego nie wiem, światła cofania to pewnie czujnik, ale jeśli chodzi o reszte to wszystko z lewej strony oprócz przedniego mijania i kierunkowskazu nie działa, więc cos gdzies jest w instalacji nie tak bo żarówki są zmieniane i wtyczki też sprawdzane, musze sie za to zabrac bo inteligent dał mi tymczasowy dowód na jeden dzień tylko
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum