Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Kupno Vento Diesel Pomocy
Autor Wiadomość
Z@char 
Ventofan
Vento FAN

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2009-02-23, 16:40   Kupno Vento Diesel Pomocy

WItam wszystkich na tym forum jestem nowy mam juz vento lecz benzynke jest na sprzedaż i planuje przesiasc sie na TDI, sluchajcie moze cos wypowiecie na ten temat moze cos mi doradzicie albo pomożecie w poszukiwaniu jakiegos rozsądnego modelu,
http://otomoto.pl/volkswagen-vento-C7873318.html
link do strony mojego auta.
to jak pomorzecie, a zapomanielm o najwazniejszym szukam tak max do 10 tys ale oto mi chodzi aby w tej dyszcze sie zmiescic z tablicami i podstawowymi rzeczami takimi jak rozrzad filtry, itp

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2009-02-23, 16:44   

Trochę kolorowe to Twoje autko....pozbywasz się dlatego iż to trzeba by podmalować ??

Jedyne co moge doradzić to,to abyś zwracał uwage na kiepskie punkty w vento jeśli chodzi o blacharkę....a o motorze to nie się fachowcy od TDI-ków wypowiedzą.

Buli 
Pan i władca oktanów
VW

Silnik: AEK
Wysłany: 2009-02-23, 16:53   

mam benzynke ale mysle ze słabe punkty to np progi nadkola szyberdachy właczniki swiateł :P

Mój Yachting

bradley 
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Wysłany: 2009-02-23, 17:15   

Bez podpiecia pod komputer bedzie ciezko oceniac, chociaz sam bylem zmuszony tak robic bez komputera bo nie wiedzielismy jeszcze z bratem gdzie jest ta wtyczka diagnostyczna :D
Jak odpala, czy z oporem czy ladnie. Czy po odpaleniu nie leci wielka chmura dymu. Czy ladnie sie zagrzewa do 90 stopni, a potem czy jak sie wcisnie gaz do deski na 3 biegu to czy widac kleby czarnego dymu czy nie. No i przyspieszenie czy jest mariowe czy powyzej pewnej granicy puchnie, albo w ogole nie chce jechac, poszarpuje.
Szukasz 90tki czy 110tki?

KAISER 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1Y 47kW 65KM
Wysłany: 2009-02-23, 17:26   

Jak sprowadzone w marcu 2008 i już sprzedajesz to delikatnie mówiąc dziwne...
We mnie to by wzbudziło podejrzenia...

Strona wizualna słaba... ja bym tyle nie dał. Nie pojechałbym go nawet zobaczyć w tej cenie i wiedząc, że ledwo kupiłeś i sam już go nie chcesz.

Piszę szczerze... Może popracuj jeszcze trochę nad tym wyglądem.

No i odpowiedz na pytanie dlaczego sprzedajesz? Po niecałym roku to wiesz kiedy się auto sprzedaje... Jak się nie nadaje do jazdy / Ma jakąś kosztowną / trudną do zdiagnozowania usterkę...

FWD350 
Ventomaniak

Silnik: 1Z TDI
Wysłany: 2009-02-23, 17:31   

bradley napisał/a:
Bez podpiecia pod komputer bedzie ciezko oceniac, chociaz sam bylem zmuszony tak robic bez komputera bo nie wiedzielismy jeszcze z bratem gdzie jest ta wtyczka diagnostyczna
ja tak samo kupywałem TDI-ka musisz wsłuchac sie w silniki czy równo pracuje czy przy zapaleniu nie dymi niebieskim pieknym dymem.no i co tu wiecej juz kolega bradley, rozjasnił sprawe

maras8448 
Ventofan
NoTuninG

Silnik: 1,8 ABS
Wysłany: 2009-02-23, 18:43   

Euro poszło mocno w górę, także ładne Vento od Niemca to... 15tys złotych lub więcej (mówię o stanie auta które nie budzi zastrzeżeń i śmiało można brać) Kupując w Polsce trzeba się liczyć z możliwością kupienia czegoś jeszcze gorszego niż się samemu pozbyło. Niestety! Szczególnie jeśli cena jest mocno atrakcyjna. To co stoi w komisach często odstrasza już samym swoim wyglądem. Ja na znalezienie w miarę dobrej Ventki w Polsce potrzebowałem blisko 3 miesięcy, ale opłaciło się. Kupno wersji diesel to wielkie wyzwanie, ale myślę że zima to najlepsza do tego pora... bo padaka przy mrozie nie uruchomisz lub będą z tym duże problemy.. także diagnoza jest łatwiejsza.
Pozdrawiam wszystkich

maras8448 
Ventofan
NoTuninG

Wysłany: 2009-02-23, 18:48   

Warto wiedzieć:
http://www.motofakty.pl/a..._z_komisow.html

argo 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2009-02-23, 19:33   

do slabych punktow dodalbym tez podloge w miejscach tych gumowych zaslepek, sam sie tak nadzialem bo gosc ktory mi sprzedawal wymalowal podloge z dolu barankiem i nie podpadalo az wypadly dziury i trzeba bylo zaspawac

Paweł J. 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-02-23, 19:40   

argo napisał/a:
podloge w miejscach tych gumowych zaslepek, sam sie tak nadzialem bo gosc ktory mi sprzedawal wymalowal podloge z dolu barankiem i nie podpadalo az wypadly dziury i trzeba bylo zaspawac

bo takie rzeczy trzeba robic z obu stron a nie tylko od spodu...trzeba wszystko wybebeszyć i zabezpieczyć z obu stron.....a te gumowe zaslepki to i mnie denerwują :nerwus: tzn denerwowały (mam nadzieję ;) )

Z@char 
Ventofan
Vento FAN

Wysłany: 2009-02-24, 00:42   

Tygrysisko, Pozbywam sie tylko dlatego ze zmienilem prace i mam spory kawalek do roboty dlatego diesel w tym momecie jest dal mnie jedynym wyjsciem autko robilem pod siebie takze jest sprawne technicznie a co do koloru tos ie zgodze ze jest takie jakie jest poprostu jak je pomaluje to i tak nie wezme za nie kokosow KAISER,jak sam napewno widzisz ze jst pare zmian wprowadzonych a to tylkoz tego wzgledu ze autko mialo zostac ale nie kalkuluja mi sei dojazdy, myslisz ze jak niecaly rok temu kupiony tzn ze wadliwy ?? !! wiesz ze w zyciu rozne rzeczy sie dzieja nie przewidzisz tego co bedzie za jakis czas jednemu sie rodzina powiekszy a drugiego bieda dosiegnie. Szukam TDi z tym 90 konnym motorem co do nadwozia to wiem czego sie spodziewac ale chodzi mi o silnik czy mogl bym prosic o jakies rady ??
Ostatnio zmieniony przez Z@char 2009-02-24, 00:44, w całości zmieniany 1 raz  

Paweł J. 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-02-24, 11:00   

Z@char napisał/a:
Pozbywam sie tylko dlatego ze zmienilem prace i mam spory kawalek do roboty dlatego diesel w tym momecie jest dal mnie jedynym wyjsciem

no tak...latanie na benzynie bez LPG nie jest tanie ;)

Z@char 
Ventofan
Vento FAN

Wysłany: 2009-02-24, 13:19   

ez sie z tym zgodze ale nie chcem zakladac lpg gdyz jakos nie trawie tego typu zasilania potem szybko silnik dostale w dupe a z reszta jak bym zalozyl gaz to wogule juz te auto by nie jezdzilo

Paweł J. 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-02-24, 14:03   

Z@char napisał/a:
potem szybko silnik dostale w dupe a z reszta jak bym zalozyl gaz to wogule juz te auto by nie jezdzilo

Co fakt to fakt...u mnie po 4 latach śmigania na LPG, silnik nadaje się tylko na żyletki...no i złapanie 1,20zł na liczniku jest liczone chyba w minutach :P

bradley 
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Wysłany: 2009-02-24, 14:21   

Tygrysisko, serio tak sie "zdupil"? :bojesię: :boisię:

Paweł J. 
Vento to ja!

Wysłany: 2009-02-24, 14:39   

bradley napisał/a:
Tygrysisko, serio tak sie "zdupil"? :bojesię: :boisię:

Nie-to tylko żart był.... ;) po prostu już mi się nie chce pisac czegoś po raz setny, a i tak tego nikt nie bierze pod uwagę...i wszyscy myślą że samochody na LPG sa mulaste...wali od nich gazem i mają padnięte silniki.

No nic...miało być o ON ;)

Fable 
Ventomaniak

Silnik: 1.9 Td 55Kw
Wysłany: 2009-03-01, 17:11   

Fifa, sprawdz swiece, filter paliwa, a gdy nagrzany odpala z 1 razu?

Z@char 
Ventofan
Vento FAN

Wysłany: 2009-03-02, 21:46   

sluchajcie znalazlem 2 okazy w niemczech co i nich sadzicie??
http://www.autoscout24.pl...id=bzc11g14orpd
http://www.autoscout24.pl...id=bzey4gwwlqrh

maras8448 
Ventofan
NoTuninG

Wysłany: 2009-03-02, 22:40   

Po zdjęciach nie można ocenić stanu auta... tzn. wydać pozytywnej opinii, co najwyżej negatywną gdy usterki są tak widoczne że nie trzeba się przyglądać na żywo. :tazz:

bradley 
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Wysłany: 2009-03-02, 23:14   

Tej zielonej wychodza purchle w tym samym miejscu co u mnie (na klapie).

mgbak 
Ventofan
Vento 1.8

Silnik: 1.8 90PS
Wysłany: 2009-03-03, 09:32   

etam gadanie o czarnym niebieskim dymie jak go nie będzie to równie dobrze możne się bardzo szybko pojawić po kupnie ludzie dosypują pewnego środka do oleju który przez 24 h działa i nie ma żadnego dymu ale niszczy się silnik na sprzedaż diesla coś pewnego jeżeli ktoś chce się pozbyć gówna za przeproszeniem

a MARAS wziąłeś pod uwagę to że najlepiej jeżeli chodzi o sprzedaż sprzedawać zima samochód ?? a dlaczego już tobie mówię nic nie widać żadnego szpachlu ale w czasie roztopu przychodzi piękna wiosna i niestety wszystko pęka po zimie tak wiec ja bym zima nie kupował samochodu tylko i wyłącznie wiosna lub latem wtedy wszystko widać a zima niestety nie
Ostatnio zmieniony przez mgbak 2009-03-03, 09:38, w całości zmieniany 1 raz  

rawablus 
Niedzielny kierowca
ventyl 1.9 TD

Silnik: AAZ
Wysłany: 2009-03-03, 19:10   vento

hej.ja mam do sprzedania ventko 1,9 td 1994 rok. troche ponad rok temu. porobiony na cacy. zadnego wkładu wlasnego. cena 9 tysi, bo wpakowalem w niego kupe kasy. jak jest ktos zainteresowany kontakt rawablus@gmail.com . mozliwosc wyslania fotek na maila.

Z@char 
Ventofan
Vento FAN

Wysłany: 2009-03-04, 14:17   

jak by byl TDi to bysmy twedy gadali

FWD350 
Ventomaniak

Silnik: 1Z TDI
Wysłany: 2009-03-05, 21:18   

tak to ja widze ze jak kupowac to naj lepiej jechac z kompem soprawdzac stopien sprezania cisnienie doładowania wydatek pompy i cały silnik sprawdzac oraz naj lepiej jescze zbadac czyjniekiem lakier to wtedy napewno wiemy co ogladamy. :żaba:

maras8448 
Ventofan
NoTuninG

Wysłany: 2009-03-05, 22:07   

Mnie to rozchodziło się o silnik i jego uruchamianie, wiem że w zimie ciężko ocenić lakier, zwłaszcza jak jest pochlapany i nie umyty. Po zimie czasami wychodzą niezłe kwiatki, choć przy takich temperaturach jak teraz nie trzeba czekać do wiosny :] Powiem jeszcze o jednym. Trzeba pamiętać że jeśli się kupuje samochód za kilka tysięcy to nie ma co oczekiwać cudu. Bo metody jakie tu są opisywane (komputer, mierniki....) sprawią że można szukać w nieskończoność . Nie chcesz dokładać? Kup nowy w salonie! Nie ma co się oszukiwać ;)

Z@char 
Ventofan
Vento FAN

Wysłany: 2009-03-05, 22:47   

tak kolego zgodze sie z toba ze jesli szukasz idealu to idz do salonu, mi chodzi w sumie o silnik nie wymagam od niego nie wiadomo czego, poprostu jak bedzie odpalal teraz normalnie to bedzie git i oczywiscie aby turbinka sobie radzila i zbytnio wyciekow nie mial, gdyz zadje sobie sprawe ze jest to auto uzywane i nigdy nie mozna sie po nim niczego spodziewac, moze odmowic posluszenstwa juz np po kilku KM

Odpowiedz do tematu