Wysłany: 2009-03-06, 19:40 kto wie gdzie sie znajduje czujnik ?
Mam takie pytanie kto wie gdzie się znajduje czujnik temp .zewnętrznej ( pokazuje go na wyświetlaczu na obrotomierzu ostatnia pozycja ) (jakby ktoś nie wiedział ) kiedyś mnie to denerwowało bo wsiadając do auta po nocy pokazywał ok ale po jakimś czasie przekłamywał (nagrzewał się od silnika) chciałem go znalesc ale nic z tego a ostanio bawiłem sie przy swiatłach i znalazłem coś jak jakiś czujnik przymocowany pod prawa lampą (prawa tam gdzie filtr powietrza) czy to może być ten właśnie czujnik
Jeśli ktoś wie na pewno to byłbym wdzięczny .
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-03-06, 20:02
Jeśli masz wersję z komputerem to masz załozony seryjny oryginalny czujnik. Nie wiem dokładnie gdzie powinien być, ale gdzieś pod przednim zderzakiem z dala od silnika.
jak to nie ma
Mam tak normalnie godzina następnie wciskam guzik 1 czas pracy silnika 2 km w danym czasie 3 srednia predkość 4 spalanie na 100km 5 temp oleju w silniku 6 temp zewnętrzna
Wiec jak to nie ma
Jest seryjnie montowany pytam się gdzie jest ten czujnik
tak wyglada ten licznik , nie wieże że nikt takiego nie ma . Cudów nie ma
Morfeusz142 - właśnie taki mam też mi sie zdawało że powinien być z dala od silnika ale nie mogłem zlokalizować jedyne co znalałem to ten czujnik nie wiadomo do czego służący
Ostatnio zmieniony przez adam-358 2009-03-06, 20:29, w całości zmieniany 1 raz
to czym sie różniły wersje gt od tych "normalnych"
Pierwszy raz się spotykam by jeden samochód wychodził tak zróżnicowany
Myślałem że GT to mocniejszy silnik inaczej malowane światła z tyłu i zdaję się listwy ozdobne ale widzę że żyłem w strasznej niewiedzy
to czym sie różniły wersje gt od tych "normalnych"
Pierwszy raz się spotykam by jeden samochód wychodził tak zróżnicowany
Myślałem że GT to mocniejszy silnik inaczej malowane światła z tyłu i zdaję się listwy ozdobne ale widzę że żyłem w strasznej niewiedzy
mogę Ci tylko powiedzie jakie są różnice między 1.8 GT ABS a resztą:
- pełna elektryka
- kubełki
- klima( nie we wszystkich rocznikach)
- nakładki plastikowe na progi i nadkola( nie we wszystkich rocznikach)
- 4 tarcze( przód 256mm, tył pełne)
- POMPA HAMULCOWA TAKA JAK W 2E
- STABILIZATOR POPRZECZNY PRĘTOWY( 20mm) Z TYŁU
- lampki dla pasażerów
- podświetlane ikonki nawiewów
- sportowa kierownica
- lampka do czytania
- no i oczywiście MFA
Ostatnio zmieniony przez enesen 2009-03-06, 22:49, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-03-06, 22:53
90% opisanych przez enesen rzeczy nie świadczy wcale o tym, że to GT. Powertuj an forum, opisywaliśmy juz wielokrotnie wyposażanie ei porównywaliśmy. W tym aucie niestety oznaczenie wersji na klapie nie oznacza że wyposażenie będzie the same...
90% opisanych przez enesen rzeczy nie świadczy wcale o tym, że to GT. Powertuj an forum, opisywaliśmy juz wielokrotnie wyposażanie ei porównywaliśmy. W tym aucie niestety oznaczenie wersji na klapie nie oznacza że wyposażenie będzie the same...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum