wiec tak : chce pomalowac moje autko ale nie bardzo wiem jak moze wy mi pomozecie ? czekam na wszystkie propozycje . (autko daje do lakiernika który musi mi udzielic gwaranji na conajmniej 5 lat)
Ostatnio zmieniony przez sajmonmuwi 2009-03-15, 13:56, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-03-15, 14:54 Re: jak pomalowac venntke?
sajmonmuwi napisał/a:
wiec tak : chce pomalowac moje autko ale nie bardzo wiem jak moze wy mi pomozecie ? czekam na wszystkie propozycje . (autko daje do lakiernika który musi mi udzielic gwaranji na conajmniej 5 lat)
Jaki będzie tego koszt? I co wchodzi w cenę? Czy tylko malowanie? Czy jak np będzie rdza, czy jakieś ubytki i to zrobi to też ta gwarancja na 5 lat?
tak gwarancja tez to obejmie wiec bedzie wporzo a kolor mam ciemno granatowy prawie czarny a chce pomalowac go troche nietypowo od dołu na srebno a od ranta górnego na niebieski a macie jakies ciekawsze propozycje za wykorzystany daje stówke.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-03-15, 15:36
Widziałem już vento które było do połowy na srebrno pomalowane-nie wyglądało to najlepiej.
Osobiście to bym całość prysnął na inny kolor-jeśli oczywiście chcesz zmieniać kolor.
Spyro np ma unikalny kolor-żadne vento nie jest tak pomalowane.
o czerwonych płomieniach nie zapomnij.....
a tak serio to ja na twoim miejscu to bym go na piękną czarną sadzę zrobił - caluśnego! albo jakąś "perełkę" coś jak ma SPYRO Co kto lubi - ale kolorowe auta, to lata 90 raczej
tak gwarancja tez to obejmie wiec bedzie wporzo a kolor mam ciemno granatowy prawie czarny a chce pomalowac go troche nietypowo od dołu na srebno a od ranta górnego na niebieski a macie jakies ciekawsze propozycje za wykorzystany daje stówke.
Takie dwa kolorki to trochę wioską zlatują, popatrz jak kiedyś wyglądał samochód idgray'a też pomalowany do połowy na srebrno a dalej w bordo Albo cały na jakiś fajny szary metalic albo czarny akryl z audi a6
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2009-03-15, 16:40
Dokładnie kolego co do dwu kolorowego vento to bym się na twoim miejscu dwa razy zastanowił osobiście jak malowałem swoje to też miałem problem jaki kolor wybrać , w grę wchodził czarna perła , śnieżno biały , srebrny a nawet błękitny, ale w końcu zostałem przy czerwieni tyko że teraz jest to czerwień meksykańska i też jest ładnie.
Na twoim miejscu to poszperał bym troszku w necie i zobaczył jak to wygląda na vento .
Jak już to pomaluj go na np.srebrno i dach daj czarny albo mat albo połysk, ale to tylko propozycja.
Silnik: PAROWY Pomógł: 10 razy Wiek: 49 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 733 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2009-03-15, 17:21
sajmonmuwi napisał/a:
(autko daje do lakiernika który musi mi udzielic gwaranji na conajmniej 5 lat)
to tam gdzie dajesz to jest blacharz lakiernik i czy taka gwarancje to wszedzie daja czy to jakas konkretna firma ze daje 5 lat na to co zrobił to chyba na rdze to nie dostaniesz jedynie na lakier zeby nie popękał
Wysłany: 2009-03-15, 20:05
sajmonmuwi napisał/a:
autko daje do lakiernika który musi mi udzielic gwaranji na conajmniej 5 lat
ale jaka to jest gwarancja serwisujesz auto w okresie gwarancyjnym u lakiernika
jeśli lakiernik nie wymaga serwisowania to albo jest totalnym frajerem lub wali ściemę...
wiem jak to jest przy nowych autach gdy masz gwarancję na ileś tam lat na blachę....aby ta gwarancję utrzymac to musisz co roku jeździc na przeglądy blachy...a na tych przeglądach zaznaczają Ci punkty na furce gdzie masz rysy i uszkodzenia lakieru-jeśłi po jakimś czasie w tych punktach wyjdzie Ci rudy to Ci gwarancji nie uznają gdyż to jest z Twojej winy....i to nie ważne że to Ci ktoś obił lakier lub Ty gdzieś wjechałeś-tak czy siak to Twoja wina...i jakoś nie chce mi się wierzyć że ktoś da tyle gwarancji bez serwisowania blachy.....ale jeśli będzie blachę serwisować to wątpię czy za darmo.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-03-15, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-03-15, 21:04
sajmonmuwi, czyli co..daje gwarancję na blachę bez znaczenia co będziesz z nią robił....możesz progi poobdzierać do gołej blachy a lakiernik i tak uzna gwarancję gdy zardzewieją Nikt nie będzie kontrolował powłoki lakierniczej przez okres gwarancji
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-03-15, 21:05, w całości zmieniany 1 raz
a moim skromnym zdaniem nie zmieniaj koloru .
masz ladny nietypowy kolorek , wiec tylko daaj do poprawek i do spolerowaniaa , ewentualnie nie ci lakiernik polozy ze dwie dodatkowe warstwy lakieru bezbarwnego i git .
lampy tyl , ktore masz na aucie mi sie zdecydowanie nie widza .
vento nie podchodzi lexus style .
moze lepiej jakies clary , lub przerobka orginalesow (nie sadzilem , ze to napisze - tak jak mial Mapet )
dla dopelnienia efektu siateks bym dal na czrno .
i nic wiecej .
efekt bedzie jak ta lala .
ładny a przy tym rzadko spotykany kolor bardzo ładnie wygląda vento w tym kolorku
koloru nie zmieniaj bo jest super a wiesz może jaki jest kod tego lakieru
lampy fakt nie pasują do reszty ale to tylko moje skromne zdanie
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
lakiernik daje gwarancje 5 lat tylko na lakier poniewaz vetke bede cała piaskował a potem bedzie malowana od podstaw. A jeszcze lakier -chmmm postaram sie znalez to jutro podam tylko zeby wszyscy sie tak nie pomalowali
Ostatnio zmieniony przez sajmonmuwi 2009-03-18, 21:07, w całości zmieniany 1 raz
popieram . kolor naprawde super`ek .
nie rob bledu.
ja po moim wypadku rowniez mialem dokonac zmiany koloru , ale pewna madra osoba mi to z glowy wybila i mu za to wdzieczny jestem .
sadze , ze pozadne odnowienie koloru i dopieszczone warstwy claru zrobia z niego mega furaka - o co przeciez wszystkim chodzi.
sajmonmuwi napisał/a:
cała piaskował a potem bedzie malowana od podstaw
widze , ze sie ostro zawziales .
dobra operacja do wyleczenia autka ze wszystkich rdzawych rakow .
co do letniej gwarancji , to sam jestem ciekaw jak bedzie po roku od malowania .
moj Darek lakiernik sam stwierdzil ze to gra slowek , bo na lakier , to on moze 10 lat dac .
jak dobrze polozy lakier bezbarwny , to sie i przez 10 lat nie zluszczy .....(a to jego zdaniem znaczy 5lat garancji na lakier ). moj lakiernik , stwierdzil, ze max 3 lata na cale auto daje gwarancji .
Jak już to pomaluj go na np.srebrno i dach daj czarny albo mat albo połysk, ale to tylko propozycja.
W tych kolorach to jeden już śmiga po polandi więc nie będzie oryginalnie
sajmonmuwi napisał/a:
chyba czarna perłom pomaluje macie jeszcze jakies pomysły?
Jak już chcesz byc mega oryginalny i masz naprawdę dobrego lakiernika to może się skusisz na kameleona . Barwa podstawowa srebrna dopełnienie np. niebieskie. Takiej Ventki nikt nie ma na pewno a samochód co w zależności jak pada światło taki ma kolor będzie pewnie wymiatał
_________________ Vento wersja silver & black
Ostatnio zmieniony przez piru 2009-03-19, 07:45, w całości zmieniany 1 raz
no to dzieki juz wybrałem kolor czyli pozostawiam taki jaki jest mnie tez sie podoba ale nie byłem do niego przekonany ale zastanawiam sie nad tym kameleonem wiem ze daje fajne kolorki w zalerznosci od tego jak swiatło pada ale ciekaw jestem czy jest on widoczny za dnia czyli jak sie przyjze blizej czy jest on widoczny (chodzi o to ze lakier jaki mam ma stały kolor a w nim widoczne sa drobinki czerwonej i niebieskiej farby jakby byly pomieszane)
PIRU-pisałes ze dobry bedzie kameleon barwy podstawowej srebnej z dopełnieniem niebieskiej czy on nie bedzie sie gryzł z moim kolorkiem z tego co słyszalem to kameleon jest bezbarwny czy tak?
Silnik: 2.0 Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 03 Mar 2009 Posty: 23 Skąd: Kielce
Wysłany: 2009-03-25, 22:27
hmmm jak by to powiedzieć
ZOSTAW TEN LAKIER W SPOKOJU
masz fajna bryke po co kombinować ?
ja bym lampy przednie przerobił na dymione takie najlepiej pasują do ciemnego lakieru a najlepiej pomaluj wszystkie elementy które nie odbijają światła w lampie (praktycznie wszystko poza soczewkami) pod kolor wozu
A co do tylnich to fajne ale Vento gryzie sie z lexusem, no chyba ze udało by Ci sie je rozkleić i pomalować to co nie potrzebne pod kolor samochodu i był by czad.
tak więc moim zdaniem to polerka lakieru malowanie lamp pod kolor gabloty, polerka felg i masz naprawde nietypową furke, więcej nie trzeba
Dymienie lamp i polerka felg były opisywane na forum więc poszukaj
tak kolor zostawiam ale lampy tylnie jednak zmieniam myslałem o tym by plastik pod rejestracja wychromowac ale jednak dam sobie spokuj a przednie to rozkleje i pomaluje pod kolor auta . tak wiec dzieki chłopaki jednak potraficie doradzic. pozdro dla wszystkich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum