witam podejrzewam ze tylna szyba mi przecieka bo jak inaczyj dostawala by sie woda do bagaznika, poniewaz gorna naroza mam juz niezle sparciale ale bedac u miejcsowego szklaza powiedzial ze moge miec zatkane odplywy wiec jak najlepiej sprawdzic czy to szyba czy odplyw lub zdemontowac boczki przy podsufitce krop po kroku zeby nic nie polamac. Z gory dzieki za pomoc i pozdro
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-04-07, 19:53
Opcja szukaj się kłania, tylko że przy założeniu od razu że to od szyby to faktycznie ciężko znaleźć Tutaj mała pomoc, pewnie się przyda:
http://forum.vwvento.org/...woda++bagazniku
Silnik: 1.8 GT
Wiek: 40 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 33 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2009-04-10, 17:31 zagwozdka
witam u mnie jest mokro jak sa amortyzatory tylne po obu stronach a tylna szyba a raczej uszczelna w gornych rogach jest sparciala wiec podejrzewam ze tamtedy przecieka i leci wzdluz szyby do bagaznika
jeśli chodzi o te plastiki z tułu to najpierw ściągnij te plastiki na słupkach po środku auta am bedziesz miał jeden wręt po jednej i jeden pod drugiej stronie. Tam sa zaczepy plastikowe i łatwo je połamać jak wspomniał Spyro ale da sie to spokojnie wyciagnąć. Apropo tych sparciałych rogów w uszczelce w szybie to ja mam tak samo i póki co nic sie nie dzieje chociaz auto stoi cały czas na dworze. Moze byc tak ze weżyk od szyberka gdzies przeciął (o ile masz szyberek)
Silnik: 1.8 GT
Wiek: 40 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 33 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2009-04-19, 12:26 uszczelka lub wezyk szuber dachu
witam dzieki za pomoc z plastikami. mam szyber dach wiec jesli to nie szyba to wezyki moga bys zapchane lub pekniente. czy latwo je udrorznic lub wymienic z gory dzieki i pozdro
jakims drutrm je przepchaj a na koncu daj szmatke i przeciagnij i powinno byc git albo zdemontuj cale wezyki i bedzie jak na dloni jak ja zrobilem ostatnio , a co do sparcialych naroznikow to tez mi tam lecialo nawalilem tam pasty ktorej uzywaja po spawaniu i problem z glowy
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2009-04-19, 12:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum