Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2009-04-23, 14:00 Jak będzie lepiej
mam lewą oryginalna lampę hella i chciałem ją przyciemnic na wzór tych http://www.allegro.pl/ite...mione_cz_b.html
ale nie wiem jak bedzie świeić i czy policja sięnie przyczepi co radzicie kupić te z allegro czy dokupić prawy oryginał i malować?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-04-23, 15:11
czarnysauber napisał/a:
kupić te z allegro czy dokupić prawy oryginał i malować?
Jak masz troszkę kaski na zbyciu to lepiej dołóż i kup te z allegro...niestety musze Cię zmartwić....nie da się tych pomarańczowych pomalowac tak jak te z allegro.pl....też mam malowane ale tylko kierunkowskazy i to tak nie za mocno-co by nie tłumiło światła....i fakt nie tłumi, ale pomarańcz ciutkę przebija....co prawda nie jest to taki typowy pomarańcz tylko coś bardziej w brąz wpadające-więc jak kto lubi-mi osobiście jakoś pasuje i nie zmieniał.
Gorzej jeśli chcesz także tylne pozycje przyciemnić...gdy psikniesz czerwoną część to niestety stracisz odblask a to już się będzie w oczy rzucać.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-04-23, 15:12, w całości zmieniany 1 raz
te z allegro to są przezroczyste lekko przyciemniane na czarno (orginalnie mam takie) w srodku jest pomarańcowy plastik (widać to na foto) i zwykła biała żarówka w kierunku. Więc na pewno takiego samego efektu nie da się osiągnąć (bo Twój plastik jest pomarańczowy) jedynie mozna to lekko przyciemnić ale to już nie będzie to samo.
Pozdrawiam
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2009-04-23, 20:47
ja osobiście bym wolał kupić a allegro bo raz że one mają dymione szkła i lepiej się to będzie prezentować a dwa że po pomalowaniu farbką orginałów to nie będzie to za ciekawie wyglądać bo kolor szkieł będzie przświtywać i nie najlepiej to będzie wyglądać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum