_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1.8
Wysłany: 2009-04-22, 18:40 o porade proszę
Witam,
Mam do wyrwania fele ATS z oponami za 550 zł. Jak sie to opłaca wg Was. opony Fulda Sport 205 x 50 x 15 . Jaki jest standardowy wymiar koła do ventyla i czy bedzie tu przekłamywac licznik??
Na kołach 15" opony takie jak wymieniłeś są idealne. Seria na 15 to właśnie 205/50. Będą dobre i licznik nie powinien przekłamywać. Zawsze to można sprawdzić z nawigacją
jak istan tych opon? pojezdzisz na nich troche? ja wlasnie jestem po zakupie takich felg za 350zl, napewno bedziesz mial przy nich troche pracy, ja swoje zrobilem na bialo, fajenie je sie poleruje, i oby nie byly mocno pokrzywione... Koles w wulkanizacji powiedzial ze nie moge miec takich felg w tym aucie, jestem zupelnie innego zdania:)
potwierdzam. Tez mam takie oponki ale na felach 15x 7,25 ET 35 i tez nic nie obciera. Co prawda nie jezdzilem jeszcze z pelnym obciazeniem ale jestem pewny ze klopotu nie bedzie. Nawet sie zastanawiam jnad jakimis dystansami na tyl bo troche schowane te felgi:/
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-04-25, 11:03
babyy82, nie wiem jaką masz zawiechę....ale jak dasz dystans to przy obciążeniu mozesz mieć kłopoty...tak jak u siebie patrzyłem to gdybym miał seryjny zawias i śmigał przy obciążeniu to kóło ledwo co by się mieściło przy rancie błotnika....a przy czymś szerszym pewni by mi tarło....
W moim przypadku 7Jx15H2 ET 38 i opona 195/50R15 ledwo co by weszło w tylny błotnik
i oczywiście mam na myśli jazdę tzw "bezkolizyjną" czyli bez żadnego przycierania przy obciążeniu, bez klepania rantów i przy seryjnych błotnikach....bo jak by nie patrzeć to ja przy swoim zawiasie to bez problemu mógłbym upchnąć 9Jx16H2 ET 15, ale co z tego....cały syf spod kół waliłby na auto...koła by wystawały...blacha na błotnikach dostawałaby ostro w kosć (a i tak nie ma łatwo)....więc ja opisuje jak to jest u mnie czyli u zwykłego zjadacza chleba, który chce bezproblemowo poruszać się po polskich drogach z punktu A do punktu B.
No ja mam narazie wszysdtko seryjne i jest ok acz jak pisalem na full zaladowany nie jezdzilem. Ale te kola wydaja mi sie takie schowane.
Byc moze jest tak ze na feldze jest napisane rakkie i rakie ET a w rzeczywistosci jest inne bo u ciebie to faktycznie te kola nie wygladaja na schowane jak u mnie.
Co innego przod bo u mnie jest minimalnie schowany w blotnik i ladnie to wyglada.
Kupilem sprezyny -40 i jak przyjda to je bede wkladal zobaczymy co bedzie najwyzej tyl sie podreguluje wedlug pomyslu ktory mi podsunaes:)
Wysłany: 2009-04-25, 19:08
babyy82 napisał/a:
Co innego przod bo u mnie jest minimalnie schowany w blotnik i ladnie to wyglada.
A no właśnie...skoro masz:
babyy82 napisał/a:
15x 7,25 ET 35
czyli więcej jak u mnie i z moich wyliliczeń wychodzi na to że Twoje koło powinno wystawac bardziej o dobre 6mm....czyli według moich kół to już by było poza błotnik...u mnie tak to jest przy ET38 i feldze 7J
Czyli albo felgi mają różne oznaczenia, albo poszczególne wersje Vent różniły się osadzeniem piasty
Ale na tych zdjeciach ostatnich to przod chyba. U mnie przod tez ladnie do krawedzi podchodzi tylko tyl schowany. Jak dorwe aparat to zrobie zdjecia jak to u mnie wyglada.
Wysłany: 2009-04-26, 13:47
nowak5615 napisał/a:
a Panowie środek centrujacy w komplecie który zamierzam kupić to 72 mm, to dobre bedzie??
Nie...to będzie źle....ale jeśli kupisz pierścień centrujący 72/57.1 to będzie ok.
Pierścienie centrujące np takie:
http://moto.allegro.pl/it...rmy_bimecc.html
(pierwsza-lepsza aukcja z allegro)
A co do felg to nie wiem jak będzie ten środek pasował do koloru furki a poza tym trzeba trochę popracować nad rantami. Bardziej podobały mi się ATS-y...z resztą do ATS-ów mam ciągotę-więc pewnie dlatego tak twierdzę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum