Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2009-09-09, 22:16 VW Vento by Pablo170
Witam.
Oto moje Vento rok 1996
1.8 90KM GL
-el. szyby 4
-el. szyber
-funkcja domykania
-wspomaganie
-alarm,central
kupiony wyglądał tak
Wkońcu po pewnym czasie stwierdziłem, że zafunduje sobie glebe.
No ale jak gleba to i nowe wszystkie tuleje, sworznie, układ hamulcowy.
I tak zabrałem się do roboty.
Do auta trafiły tarcze i klocki Jurid, komplet łożysk Fag. Czyli całkowite nowe zawiecho które uwieńczył gwint co prawda mts, ale jest jeszcze odrobina komfortu.
Finał wyglądał całkiem konkret.
A że apetyt rośnie w miare jedzenia na dzień dzisiejszy padła mi skrzynia.
Miałem ochote sprzedać auto , ale wpadłem na kolejny pomysł.
Ściągłem sobie dwa GTI na dawców. hehe
I tak dziś ruszyły prace nad swapem
Po chwili było po wszystkim
Przyszedł czas na dawce
I tak powoli trafia do auta 2.0 115KM.
Potem klima i na koniec MFA
Byle do przodu
Audio skompletowane 2 wzmaki 11 głośników trafi do auta w ciągu najbliższych dni
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-09-09, 22:42
Super ventka, fajny swap. Wszystko zrobione tak jak lubię .
A teraz mam jeszcze pytanie, tych dawców co masz to może kolor czarny, bo jak tak to był bym zainteresowany klapą tył.
Fajna vencina
No i większy silnik większe problemy
Zobaczymy jaki będzie efekt końcowy
A ten czarny golfik to ma felgi na 5 śrub Jaki to rozmiar 16 (pytam bo nie widzę dobrze, a w pracy nie działa mi fotosik).
Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2009-09-10, 09:42
Lwomati, musze obczaić co i jak z tym felunkiem. wieczorem napisze pewne jest że na 5 bo to gti.
vwkrzysio5213, ładnie musi grać, ale w aucie nie na zewnątrz
Wysłany: 2009-09-10, 22:49
I tak dziś zabrałem się za rozebranie kolejnego :gti: by pozyskać klime
po czym wszysko potrzebne do zakończenia prac nad moim silnikiem znalazło się już na miejscu.
Oczywiście musiał urodzić się problem bo w autach bez klimy w ścianie grodziowej brak otworów. No i trzeba ciąć
Wysłany: 2009-09-12, 09:16
wczoraj troche tempo zwolniło. Musiałem dostać się do tunelu klimy, więc rozebrałem dawce wyglądało to tak
Ale udało się pozyskałem też wiązke silnika i takie cuś.
Napewno jest to część mojego MFA. Niby czujnik temp. zew tylko tam zadnego kabla niema, a same rurki. chodzi o to nadkole.
po czym zrobiłem to samo w ventce ;[
dziś jak tylko wytne otwory w grodzi zaczynam składanie klimy no i jeszcze to MFA musze rozpracować co gdzie i z czym. Puki mam to rozebrane to odrazu wiązki puszcze
Pozdro
Naprawde zabawa przednia. tylko kto to poskłada
nie tylko pri z podszybia
Wysłany: 2009-09-12, 10:16
hehe thx.
To jest pikuś bo tu tylko trzeba nowe wiązki puscić reszta pasuje.
Meksyk był jak malucha budowałem na silniku uno, tam trzeba wszystko zrobić samemu
hehe pojęcie to ja mam wkońcu budowlanke skończyłem
Wysłany: 2009-09-13, 17:09
w od jutra zaczynam składać tą elektrownie i ciekawe ile wyjdzie problemów w temacie.
Musze podpiąć wiązke klimy, MFA i wprowadzić nową wiązke silnika 2.0
Wysłany: 2009-09-25, 19:36
dziś skończyłem składanie brak jeszcze przodu bo czekam, aż dupki dorobią mi przewód klimy. ale pozytywnie odpaliłem i zjechałem dwa domy niżej do znajomego servisu na regulacje zapłonu i skasowanie błędów na kompie.
W poniedziałek odbieram i kończe składanie przodu, a potem na testy
Nie no jeszcze gaz musze dać do regulacji , a potem już z niego nie wysiadam, a niech mnie tylko jakis misiek zatrzyma to
Wysłany: 2009-09-25, 20:08
tylko to jedno jak wyglądał jeszcze wczoraj.
dziś nie zrobiłem, odrazu zawiozłem auto bo ziom juz czekał.
do dziś doszedł pas przedni z chłodnicą wody i maska by deszczyk nie lał po motorku.
a we wnętrzu cały kokpit bez ramki zegarów i wylotów na prawo. i brak tunelu środkowego. foty dopiero w pon zrobie jak odbiore auto
Wysłany: 2009-09-25, 21:04
to jest łatwe trzeba tylko pamiętać co gdzie było. zresztą masz starą wiązke i wtyczki. a tam kazda inna nieda się tego inaczej podpiąć. nawet jakbyś całą skrzynke bezpieczników rozbroił to nie wepniesz wtyczek w inne miejsce. troche trudniejsze było zrobienie wiązki 2.0 by pasowała do mojej ventki. zeszło mi z tym dwa dni, ale w tym wypadku trzeba czasu, cierpliwości i dużo taśmy izolacyjnej
Wysłany: 2009-09-25, 21:57
klimy nie nabijam w tym roku szkoda mi kasy a na zime i tak nic mi po niej. teraz ją tylko poskładam by brud się nie dostał i wracam do tematu na wiosne
i tu sie mylisz .
zaloze sie , ze jeszcze nie miales auta z klima .
idealna sprawa na zaparowane szybki .
doslownie bzzzzzyyyykkk i szybki suchudkie .
zreszta ..... 160 zlotych przy tak grubej robocie , to zaden wydatek .
Wysłany: 2009-09-26, 11:43
no niby racja zobaczymy. bo mam jeszcze problem z wiatrakami cały czas chodzą dlaczego to pojęcia niemam dlatego wypiołem bezpiecznik z tej czarnej skrzynki pod zbiorniczkiem wyrównawczym i jest "dobrze" chodzą tylko jak temp. cieczy wzrośnie. a niewiem jak tą skrzynke sprawdzić czy dobra jest??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum