Witam,mam wedke 1,8 93r.benzyna na jednopunktowym wtrysku,od jakiegos czasu zaczał duzo!palic wczwsniej miescilem sie w 12 litrach/100 po miescie teraz bierze ok16-17l,wymienilem sonde,czujnik temperatury,swiece,przewody i nic nie pomoglo a od kilku dni schodzi z obrotow ale nie gasnie,czy ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic?
Po pierwsze to witamy na forum.
Z tego co czytam to jeździsz tylko na benzynie. W mieście palił Ci aż 12l benzyny??? Toż to horror. Mój tyle pali. Ile pali Ci np. w trasie?
mlody71 napisał/a:
od jakiegos czasu zaczał duzo!palic
może zacząłeś agresywniej jeździć... a jak wymieniłeś sondę lambdę to nie znaczy, że jest ona sprawna.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-07-05, 19:44
mlody71, jesteś z Lublina....ja mieszkam 35km od Lublina i mam tu sprawdzonego majstra.....ona się zna na rzeczy i kasy nie zedrze.....jak coś to wal śmiało
Prawdopodobnie wybiore sie do twojego majstra bo ten moj jakis niegramotny,mial podpiac pod VAGA ale okazało sie ze u mnie jest starsza koncówka a on takiej nie ma pozniej probował przez jakies kabelki ale Wentyl nie chciał z nim nawiazac połaczenia,jakie mniej wiecej koszty by były u tego Twojego majstra?
u siebie masz wpinkę na OBD I. Średni koszt podłączenia pod kompa to jakieś 50zł. Jedni podłączają za 25zł inni za 50zł. Koszt kabelka z allegro to około 90zł. Jeszcze trzeba mieć laptopa i samemu bawić się w diagnostykę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum