a wic elektryczna szyba od strony kierowcy zjezdza mi jakies 10cm i potem jest taki zgrzyt i nie jedzie dalej!!do gory mozna ja normalnie podniesc!!!co to moze byc???rozebralem drzwi ale nic nie widze dziwnego........
natomiast drugi problem to tylna szyba z tej samej strony zjezdza na sam dol ale juz nie wjezdza do gory!!!!recznie trzeba ja podniesc!!!!
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-07-11, 20:14
Ręcznie podnosisz mimo że silnik szyby nie pracuje, czy mu ciężko i musisz mu pomagać.?Z przodu to mechaniczne uszkodzenie linki, z zewnątrz nic nie zobaczysz, wukła się i targa w pancertzu raz na ślimaku przy silniku na ktry się ona nawija, z tyło pewnie to samo ale nie koniecznie. Kupujesz podróbę bez silnika i przekładasz, na allegro pełno tego, chociaż jakość taka sobie i lepiej pomajstrować i dorobić linkę samemu wykorzystująć stare pancerzyki i resztę plastyków
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2009-07-11, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-07-11, 22:10
koledzy czy linka od szyb el. i od szyb manualnych ma taką samą długość?? bo ostatnio przerabiałem temat linki tzn postrzępiła sie i szlak ją trafił kupiłem cały mechanizm tylnej szyby elektryczny ale myślałem nad kupnem mechanizmu manualnego jest tańszy o 40 a moze wystarczy przełożyć linke i by zostało te 40zł w kieszeni. moze ma ktoś stary mechanizm manualny i by zmierzył jakoś długość linki ja bym zmierzył eletryczną i byśmy sobie oszczędzili bo zazwyczaj linka pada w el. szybkach z tyłu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum