Witam wszystkich.
Mam nastepujacy problem z moja Ventka 2.0 ABA. Wymienilem pasek rozrzadu i po wymianie autko ma bardzo nierowne obroty, jak jest zimny strasznie kopci, zaraz po odpaleniu pracuje na 3 gary (tak mi sie wydaje... ). I pytanko: Czy jest to mozliwe ze jest zle ustawiony rozrzad?
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 199 Skąd: Orneta
Wysłany: 2006-09-10, 17:05
calkiem mozliwe moim zdaniem przestawiles o ... ząbki na kole od zaplonu mialem podobnie w mojej ventce 1.8 . napewno walek rozrządu z kolem bendzie w pozątku tylko te kolo o kturym muwilem moglo wuec przestawieniu. zeby to sprawdzc najlepiej ustaw na znaki rozząt czyli na skrzyni bieguw jest zaslepka kręc kolem az zobaczysz ponkt . zdejmnij kopulke i zobatrz w kturym miejscu stoi palec powinien pokazywac na pierwszy .jak nie pokazuje to wyjmnij aparat i ustaw na pierwszy tlok
Na rorządzie masz znaki , a w aparacie zapłonowym masz nacięcie , srodek palca rozdzielacza ustaw na wycięcie na obudowie aparatu zapłonowego i ustawa na znaki i wtedy będziesz miał pewności że rozrząd masz ok.
[ Dodano: 2006-09-11, 19:22 ]
Sprawdzilem ten rozrzad i jest elegancko ustawiony. Na swiecach mialem straszny nagar (czarny) ale przejechalem sie troche i juz jest lepiej. Nagaru nie ma, obroty sie wyrownaly... Jednak pojawil sie jeszcze jedna sprawa: zczytalem VAGiem ze jest problem z masowym przeplywomierzem powietrza... Nie wiem czy to moze przez to autko przerywa i czasem gasnie... Spotkaliscie sie z czyms takim?
Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2006-09-11, 20:45
przepływomierz, powiadasz Sprawdź polączenia elektryczne, jeślli są OK, to chyba zajmij się szukaniem następnego. Wykasuj błąd i zobacz, czy po jakimś czasie się powtórzy. Jeśli przepływka, to mam złe wieści - będzie coraz gorzej, jak dodasz gazu, bedzie się bujał do 2 tys obrotów przez 2 minuty, gasł na wolnych obrotach aż w końcu "rzuci palenie"
Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2006-09-12, 22:45
Kiedyś szukałem potencjometru przepustnicy do golfa3, i w Boshu chcieli 2 tysiące, bo nietypowy . Stanęło na odwiedzinach na szrocie i cenie 150 złotych... Używka dobra rzecz, jeszcze lepiej, jeśli można sprawdzić, podstawić i mieć pewność. Póki co sprawdź jeszcze raz kody usterek, albo pomierz prąd, jeśli wiesz o co chodzi, aby mieć wszystko czarno na białym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum