Witam
Mam takie pytano jak jest z przyciemnianiem szyb przednie boczne i tylnie jak beda zrobione folią przez firme zajmującą sie tym to moge pożegnać sie z dowodem ? aa jak bedzie przyciemione piecowo ? to czy wyglada to ładnie ? Jesli ktos ma jakies foto to bardzo prosze . Z GORY DZIEKI
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-08-31, 08:26
Przednie szyby mają już w serii dopuszczalne przyciemnienie, z tylnymi możesz robic co chcesz. Jeśłi przednie będą przyciemnione folią nawet przez profesjonalną firmę to mogą byc problemy....co innego piecowo-w tedy ok...ale to tanie nie bedzie.
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2009-08-31, 08:36
Witam!
Ja mam przyciemnioną tylną szybę folią przez profesjonalna firme i jest super. Kumpel przyciemniał u nich 3 lata temu i jak było tak jest Co do przyciemnienia piecowego to się zgadzam z Tygrysisko bedzie to troche kosztować
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-09-01, 17:00
ja mam przyciemnione wszystkie )oprócz przedniej oczywiście) i wszystko widać i dzień i w nocy ale trzeba się liczyć z problemami na przeglądzie z policją. A mam naprawde lekko przyciemnione. Dozwolona wartość nie zezwala na przyciemnianie bocznych przednich - to naprawdę niski prób procentowy - taka mgiełka.
Silnik: 1,9 D 47kW
Wiek: 48 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 60 Skąd: Brzeziny k/Łodzi
Wysłany: 2009-09-02, 05:18
Witam.
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdów Par 8. ust. 5 pkt. 4 "Szyby pojazdu przednie powinny mieć współczynnik przepuszczania światła nie mniejszy niż 75%, natomiast przednie boczne nie mniejszy niż 70%" więcej się nie pisze.
Wniosek I z tylnymi szybami możesz zrobić co chcesz;
Wniosek II żeby było łatwo sprawdzić % przyciemnienia wprowadzili certyfikaty czy jak to się tam nazywa.
Jak zrobisz to w profesjonalnym zakładzie to dostajesz odpowiednią wkładkę do dowodu rejestracyjnego np. z Ceramiki Kraków o właściwościach zastosowanej folii.
_________________ Co nie może zabić, to wzmocni...
Zapraszam do oceny mojego furaka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum