Silnik: 2,5 V6 x25xe Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 258 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2009-08-28, 19:16 problem z elektrycznymi szybani
więc tak problem mam z szybą od kierowcy działa w odwrotną strone niż inne. gdy naciskam otwieranie to szyba się zamyka i odwrotnie. tak samo jest jak chce domknąć szyby z kluczyka to wszystkie się zamykają a od kierowcy się otwiera. jaka może być tego przyczyna? i gdzie powinienem, szukać sterownika szyb? dodam że kable przy przycisku do sterowania od kierowcy są całe nie przecinane nic nie kombinowane.
Silnik: 2,5 V6 x25xe Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 258 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2009-08-29, 15:09
dlaczego miałby silniczek chodzić w odwrotną stronę? programowanie nic nie daje...a co działo sie wcześniej to nie wiem mam to autko od miesiąca i od początku tak jest...
_________________ Tutaj chodzi o pasje tutaj chodzi o siłę tutaj chodzi o moc...:)
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-08-29, 15:10
brave, jest taka możliwość że silniczek jest źle przykręcony. Jeśli ktoś to już rozbierał wcześniej mógł go odwrócić . Trzyma się do reszty mechanizmu na 4 śróbach. Spróbuj to poprawić - rozkręć moduł i obróć silnik wzdłuż osi o 180 stopni. Powinno pomóc.
Wysłany: 2009-08-29, 16:40
dzięki tygrysisko za te tematy przynajmniej mam czytelny schemat. sprawdziłem wszystkie dane wyjściowe z przełącznika są takie same jak na wyjściach drzwi prawych czyli przełącznik jest dobry. to chyba zostaje tylko silniczek może ktoś podpowiedzieć jak go przekręcić żeby nic nie popsuć ( z boczkami drzwi nie bedzie problemu)
_________________ Tutaj chodzi o pasje tutaj chodzi o siłę tutaj chodzi o moc...:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum