Wysłany: 2009-09-18, 17:00 Wentylator chłodnicy nie wyłącza się.
Siema.
Mam problem z wentylatorem chłodnicy.
Już 2 razy po wyłączeniu silnika pracował tak długo (przypuszczalnie całą noc), że rozładował mi akumulator. Nie dzieje się to zawsze. Teraz dla pewności odłączam wiatrak ręcznie. Doradźcie coś. W necie coś pisali, że może to być przekaźnik, ale nie mam pojęcia , który, nie znam numeru i położenia przekaźnika.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-09-18, 21:31
GzymssS, parę info potrzeba, przede wszystkim czy masz klimę, albo sam sterownik wentylatora czyli skrzyneczka czarna pd zbiorniczkiem płynu chłodzącego. Bo od tego zależy przewidywanie co się zepsuło. W każdym razie najpierw sprawdź czy wypięcie wtyczki z włącznika wentylatora w chłodnicy ( a nie z samego wentylatora) go zatrzyma jak chodzi niepotrzebnie czy nie.
ja mialem raz taki przypadek - chodził ze 25 min (2 piwa ) odłaczyłem ale czujnik - wentylator sie wyłaczył - podłaczyłem i od tej pory wszystko ok dodam że autko stało ponad tydzień przed tą małą awarią nie ruszane...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum