Kupiliśmy nie dawno Vento. Głupio się przyznać, ale oszukali nas. Licznik kilometrów działa normalnie, ale przebieg rzeczywisty po zgaszeniu i zapaleniu silnika wraca do 185000km.
Przebieg dzienny jest OK. Nie działa również obrotomierz to znaczy wskazówka po zapaleniu silnika idzie na maksa. W warsztacie powiedzieli, że to licznik od benzyniaka (mam diesla).
Może ktoś wie co zrobić, aby zadziałał licznik.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-11-15, 18:28
podłącze sie do tematu z takim pytanikiem : wskazóka od poziomu paliwa jak wyłączam zapłon to nie schodzi do końca a nieraz jak zapłon włącze to wchodzi na maxa i tam zostaje(a w zbiorniku może z 10litrów) albo wogóle po wyłączeniu zapłony zostaje np. na początku rezerwy a jak zapłon włącze to opada
wiecie co może być nie tak
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2009-11-15, 20:16
no przekłamuje mi prędkościomierz ale jak jadę 100 km/h na tych tarczach co mam teraz to na starych tarczach tych co powinny byc to mam 90 km/h bo na ograniczeniu do 60km/h jak jade to rzeczywiscie mam 50km/h i na obrotomierzu jak mam 2000obr/min na tych crebrnych tarczach to na tych co powinny byc to jest 1800obr/min ale to kwestia obczajenia i przyzwyczajenia sie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum