Chcę założyć do swojej Ventki Abs. Mam wszystkie elementy oprócz przewodów hamulcowych. Mam problem bo w pompie są 4 wejścia 2 cieńsze i 2 grubsze. Mam pytanie grube wejścia są na oś przednią czy na tylną.
Bardzo proszę pomoc.
pozdrawiam
Mam pompę, wiązkę elektryczną, piasty na przód, koronki na tył, czujniki 4 szt. Na pompie faktycznie jest 6 dziur na przewody ham. Mnie interesują te dziury, które przeznaczone są do przewodów ham na koła. Tak jak pisałem wczesniej są 2 większe i dwa mniejsze otwory (na przemian).
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie wiązki elektrycznej: Z komory silnika wchodzi wiązka przewodów ABS do skrzynki bezpieczników. Jest tam kabel szaro biały zakończony szarym
plastikowym gniazdem. Pytanie brzmi: Gdzie należy ten kabel wpiąć?
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.
Zakładam nie tylko Abs. Wymieniam silnik z 1Z na AFN, 2 tyg.temu zakładałem 4 szyby elek. i lusterka oraz montowałem dodatkowe Poduchy (w fotelach kierowcy i pasażera) ze sterownikiem i wiązką i zakładałem klimę. Roboty full. Mam nadzieję, że sie z tym uporam i wszystko będzie chulało.
z tego co pamietam to 2 wejscia do pompy abs sia wchodzace 1 dzieli na przód a 2 na tył reszta wyjsc jest 2 przód 2 tył z podz lewy praw.a co do tej wiaski to chyba powiniem byc komp abs
Nie wiem czy to pomoze czy nie ale spytam sie czy polaczyles sterownik absu pod pompa ze sterownikiem silnika bo podejrzewam, ze takowe polaczenie musi byc z racji tego, ze przez obd2 komunikujesz sie ze sterownikiem abs i mozesz wykonac test elementow wykonawczych. No chyba, ze sterownik jest bezoposrednio podlaczony pod k line.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Tak podpinałem się do ECU bo z Abs musi iść sygnał do ECU o rozpoczęciu hamowania. A ten kabelek, o który pytałem to chyba jest od diagnostyki ABS i ma być chyba wpięty do takiej czarnej skrzynki ze stykami od obd. Jeśli nie to proszę o korektę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum