tzn. dzisiaj auto normalnie smigalo i w koncu w silniku na biegu jalowym pojawily sie lekkie stuki ,a nastepnie to juz dym lecial z silnika(mysle ze to sa spaliny co powinny isc rura wydechowa) sory za stylistyke
tzn. dzisiaj auto normalnie smigalo i w koncu w silniku na biegu jalowym pojawily sie lekkie stuki ,a nastepnie to juz dym lecial z silnika(mysle ze to sa spaliny co powinny isc rura wydechowa) sory za stylistyke
a teraz auto tylko zakopci z silnika i nie chce odpalic dusi sie:( wydaje mi sie ze ten dym idzie przez zlacze elastyczne ale czy nieszczelnosc tego moze byc przyczyna ze auto nie odpala??
I co z tego? Pokreci dluzej a i tak odpali. Swiece ulatwiaja rozruch a nie wywoluja go.
borek19851 napisał/a:
pojawily sie lekkie stuki
Jak sie tloki spotkaly z zaworami to niczego dobrego nie wrozy. Musialbys sprawdzic czy sie nie przestawil rozrzad, jesli gibnelo sie na kole pompy i pasek przeskoczyl to nikle szanse, ze odpalisz.
Sprobuj jeszcze odpalic go na wyciagnietym przyspieszaczu (wajcha w srodku), chyba ze masz to automatyczne.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wiec panowie diagnoza: ukrecil sie walek rozrzadu i sie wszystko posypalo:( wiec mnie czeka remont silnika:( mechamik powiedzial mi ze naprawa bedzie kosztowac w granicach od 1500 do 2500zl z czesciami. Czy to dobra cena za remont??????
no zalezy co poszlo w silniku i nie zalamuj sie ja juz 4 razy robilem silnik przez klin na wale jak beda robic niech Ci dolny wal od TDI wsadza ma inny lepszy montaz
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2009-11-25, 09:46, w całości zmieniany 1 raz
borek19851, napprawde zastanawialbym sie nad remontem tego silnika. Lepiej byloby kupic inny silnik. Wazne zeby byl jeszcze w budzie i moznaby bylo sie nim przejechac.
lesny1982, TDI tez cierpia na gibajace sie kolo na wale. Jeszcze (odpukac) mnie to nie dotyczy.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
ja bym kolego radził kupić drugi. kumpel kupił do Passata też drugi silnik bo w starym pasek mu pękł. a zapłacił za drugi silnik (1.9td) 2000zł i chodzi elegancko a sporo już na nim km zrobił. ale ostateczna decyzja należy do Ciebie. jak go zrobisz to będziesz wiedział na czym stoisz a jak kupisz to różnie to może być
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum