Cchałbym sie pochwalić moim nowym dupowozem Po którego wybraliśmy sie z kolegą w daleką wyprawe
Vw Vento 1.8 66kW rok produkcji 1992
Samochód w rękach dwóch właśćiciela od nowości.
Wizualnie w samochodzie wymienione
* lampy przednie smoked * (orginalne, nie malowane)
* lampy tylne black&red
* kierunkowskazy boczne, przednie oraz blendy smoked (orginalne)
* nakładki oraz progi z wersji gt, vr6
Wnętrze samochodu:
* siedzenia oraz boczki z wersji vr 6, wszystko pod kolor deski rozdzielczej oraz wszystkich plastików, wyglada jakby seryjnie wyszedł w tym wnętrzu, posiada kieszenie w boczkach przód i tył, lampki w 4 drzwiach, welurowa tapicerka z przodu kubełki z regulacja wysokosci, dwa fotele przednie podgrzewane sprawne
* kierownica 32 Victor
Jednostka napędowa
Seryjny silnik 1.8 dnia 15.10 w firmie NG MOTORSPORTS http://www.ng-motorsports.de w Niemczech zakupione zostały
* głowica na sportowym osprzęcie Stuffe II
* nowe zawory oraz popychacze zaworów
* sportowy kolektor dolotowy
* sportowy wałek rozrządu
Tak więc poza wymienonymi wyżej modyfikacjami silnik posiada kompletny układ wydechowy Remusa ze stali nierdzewnej od końcowego aż po kolektory, przy skrzyni zamontowany short shifter,
Zawieszenie i układ jezdny:
* rozpórka przednich kielichów czerwona H&R
* zawieszenie Gwintowane Supersport
* koła 16 cali przód 8 cali, tył9 ubrane w letnie opony 215/40 TOYO
Układ hamulcowy:
* tarcze przednie nacinane ATE SPORT
* klocki hamulcowe FERODO DS SPORT
Byłem Ventem na przeglądzie do wymiany tylnie amorki reszta wszystko jak najbardziej dobrym stanie . Podłoga bez dziur i rdzy ory konserwacja
Plany
-Wymiana Oleju , Płynów , Filtrów
-Rejestracia na POLSKIE BLACHY
-Drobne poprawki lakiernicze
-Wypranie całego środka
-Wymiana tylniego zawieszenia (wylane)
-Renowacja Alufelg
-Odświżenie wszystkich Plastików
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-01-16, 18:44
Bardzo ciekawe felgi i ogólnie autko wygląda sympatycznie, tylko te sierpy się różnią kolorem, ale przelecisz jakimś czernidłem i będzie ok. Ciekawe ile teraz ma koni ten silnik.
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-01-19, 21:29
Nie ma tragedi....Pisze tak bo mi akurat Merce się nie podobają wcale w budzie mk3.....ale jak już to Ja bym tu dał tak jak wyżej pisali wnęki czarne i resztę odświeżyć polerowaniem.....Ogólnie to witam cię na forum i życzę powodzenia w modach....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum