przy okazji likwidowania kałuży w bagazniku znalazłem sterownik od centralnego zamka i tu mam pytania
czy to orginalne jest?
i czy jest w nim funkcja alarmu? bo wydaje mi sie ze powinna?
przyciskiem niebieskim na pilocie tylko otwieram zamykam drzwi a przyciskając szarym migaja tylko kierunki (pod warunkiem ze drzwi sa zamkniete) - i wydaje mi sie ze ten szary przycisk powinien słuzyc do alarmu.
na sterowniku znalazłem tez przełaczniki -> on - off i 1-2
ustawione było na-> on i 1, bawiłem sie przełanczaniem ale nic to nie dawało?
miał ktoś do czynienia z czymś takim?
da sie uruchomic alarm jezeli oczywiscie jest?
_________________ VENTOCAFE daje rade...
Ostatnio zmieniony przez zlotykamil 2009-10-18, 16:53, w całości zmieniany 2 razy
po mojemu to zwykla puszka od sterowania centralnym przeciez zebys mial alarm powinno byc podpiecie pod syrene albo klakson i czujniki ruchu wstrzasu itd itp szary przycisk moze ewentualnie sluzyc do sterowania tzw kanalu wysokopradowego przynajmniej przy mojej centralce tak tosie nazywa
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-10-18, 18:24
tu masz taki skrócony spis alarmów Magic Touch Waeco, odczytaj sobie numery i na spisie sioę dowiesz czy ma funkcję alarmowania czy nie (weithout).
http://www.waeco.com/en/MagicTouch_2007_EN.pdf
To są alarmy i sterowniki dedykowane do aut z grupy Vag, maja gotowe wtyczki nic sie nie tnie i nie lutuje montując. Jesli cię ten sterownik nie satysfakcjonuje - wywal go i załóż sobie coś nowego z funkcja alarmowania
z pdfu nic nie wynika bo go tam nie ma ale strona jak najbardziej sie przydała i wyglada na to ze ma funkcje alarmowania - tylko pewnie nie ma reszty bebeszków
ten kanal wysokopradowy to jest dodatkowy kabel plusowy ktory puszcza prad np po wcisnieciu i przytrzymaniu przez 5 sek guzika otwierania tzn tak jest u mnie
MagicTouch MT350: universal model for demanding people
Treat yourself to the luxury of owning a radio remote control that provides genuine added value at a fair price. MagicTouch MT350 is suitable for almost any type of vehicle withfactory fitted or retrofit central locking system. In addition to thebasic functions “unlock” and “lock”, it affords several extras for your
convenience:
Auto relock
Re-locks the car if none of the doors are opened after being unlocked by the hand transmitter.
Interior light
The vehicle’s interior light is switched on from unlocking the doors to starting the vehicle.
Door locking from inside
Locks the doors while driving, unlocks the doors when the ignition is turned off.
Extra functions
Operate the vehicle’s built-in convenience functions by means of the hand transmitter.
Coming home function
Locking the vehicle activates the dimmed headlights so you can see your way home.
to dane Twojej centralki tylko potrzebny tlumacz
Ostatnio zmieniony przez piotrek/wawa 2009-10-19, 18:40, w całości zmieniany 1 raz
no nie wiem gdzie ty to znalazłeś - ale szacun kolego
to jest napewno moja centralka - nawet na odp silniku zamknie drzwi
czyli alarmu nie bedzie piotrek/wawa, daj jakis link źródłowy - to moze jeszcze coś ciekawego bedzie
no ciekla w dwóch końach myslałem ze po lampach ale jednak nie - okazało sie ze z prawej strony przez spruchniała gumę ktora wprowadza kabel w tej rynience pod tylnią szyba do bagażnika - a ta kałuża na zdjęciu to pod lampą jest takie łaczenie blach - u mnie te blachy nie dochodzą idealnie po przygodzie z przed kilku zim no i jest poprostu dziura... milimetrowa ale jest poki co zakleilem biteksem...
jak nasiakly te gąpki w bagażniku to smród był niedowytrzymania
ta moja furka ciagle ma jakies przecieki - latem zrobiłem porzadek z podlagą to teraz bagażnikiem napier%^& i w okolicach szyberdachu fuck - ale poki co odpukac jest ok
witam nie chce zakładac nowego tematu wiec podpinam się tutaj;D
posiadam alarm stig 48+ centralny zamek stig21 z instalacji alarmu wychodzą dwa kabelki (niebieski+ i fioletowy- ) do czujnika w drzwiach i nie wiem który podłączyć i gdzie???
z góry dzieki za pomoc
więc w różnych samochodach masówki są sterowane albo plusem albo minusem w ventolocie oczywiste że minusem czyli niebieski wywalasz a fioletowy podłączasz pod krańcówke dzwi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum