najprościej napisać do tego Pana ... za nie duże pieniądze robi piękne podświetlenie nawiewów ale tez innych przełącznikowy do golfa III i vento
http://www.ace.vot.pl/ind...ntpage&Itemid=1
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-01-10, 16:21
Dokładnie...tak jak pisze Krzeszak.
Od siebie dodam że jeśli chcesz pozostać przy zieleni a nie jesteś zadowolony z podświetlania nawiewów to wystarczy je tylko umyć a efekt baaaardzo zbliżony do indigo-jak nie taki sam....oczywiście zielonego indigo.
normalnie wyciągasz elementy światłoprzewodzace i myjesz je w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń, po złożeniu masz o niebo lepszy efekt świecenia panelu nawiewów
wszystko w tenacie u Paweł J., :
http://forum.vwvento.org/...r=asc&start=770
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Wysłany: 2010-01-10, 17:59
BenyVw napisał/a:
Jak umyć ?
Post skopiowany z tematu o moim autku
mycie trzech elementów z tym że u mnie jeden element tzw pająk jest w dwóch częsciach
a tu po umyciu
na foto tego nie widać ale jest róznica
a tutaj efekt końcowy
W nocy
Po prostu myjesz 3 elementy.....przedni panel, tzn pająka który przewodzi światło oraz zielona nasadkę na żarówkę która barwi światło, żarówkę też jest dobrze przetrzeć.
Wysłany: 2010-01-10, 18:20
miki9a napisał/a:
panelu nie myłem
Panel od tyłu ma takie bezbarwne kółka z załamaniami które przewodzą światło, przed myciem wydawały się czyste ale po umyciu zrobiło się to śnieżno-białe. Takze to też ważne
Wysłany: 2010-01-13, 06:49
BenyVw napisał/a:
U mnie prawie zero efektu po umyciu
Już druga osoba która to myła i zero efektu....czemu tylko u mnie to działa
dzieciak vw napisał/a:
u mnie i tak polowa lampek nie swieci wiec mycia mam z glowy
Jest tylko jedna lampka w środkowym pokrętle....przed myciem świeciło mi tylko środkowe pokrętło...dwa skrajne prawie nic...po umyciu wszystkie świecą tak samo mocno.
Wysłany: 2010-01-13, 08:43
miki9a napisał/a:
Paweł J., to chyba musimy do Ciebie zawitać i pokażesz nam jak to prawidłowo umyć
Wpadajcie...przy okazji pointegrujemy się
A tak na poważnie to jeśli w vento sa te same graty, byc moze zalezy to jaką mamy dechę (stara czy nowsza) ...z resztą nie wiem...ale jeśli mamy to samo to musi się to dać dobrze domyć skoro u mnie sie dało. U mnie też na pierwszy rzut oka to wszystko było czyste, ale po umyciu zauwazyłem jak to wszystko nabrało blasku.
nie o to cho ze nie mam efektu tylko ze nie swieci mi wiecej niz mniej swiatelek w moim porshe carera i jak narazie musze sie zajac sprawami mechaniki niz wygladu jak nie jezdzi to co mi po wygladzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum