Silnik: 1.9 td Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2010 Posty: 38 Skąd: polska
Wysłany: 2010-01-16, 08:30 stuki przy przyspieszaniu
witam panowie i panie, na forum jestem nowy i od razu mam problem. może ktoś mi pomóc? przy przyspieszaniu i przy zwalnianiu słychać stuki rosnące i malejące wraz ze wzrostem lub spadkiem predkości obrotowej. dochodzą one z komory silnika wydaje mi sie że z prawej strony. wykluczam silnik bo przy wciśniętym sprzęgle jak daje gazu to jest cisza. na luzie też jest cisza, podczas toczenia sie i jazdy ze stałą prędkością tez jest cisza.tak było do niedawna teraz stuka prawie zawsze, szczególnie silnie przy zwalnianiu. czy przeguby mogły paść z dnia na dzień? rozważam przeguby wewnętrzne. sprzęgło które czasami sie slizga lub skrzynie, a dokładnie dyferencjał. i jeszcze jedno czy w 1.9 td z 1993 montowane było koło dwumasowe? pomożecie w znalezieniu winowajcy?? dzięki
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1.9 td Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2010 Posty: 38 Skąd: polska
Wysłany: 2010-01-16, 11:57
tak jest , byłem dziś w warsztacie gdzie kiedyś pracowałem, cztery piwa i samochód podniesiony i szarpiemy za wszystko co sie da. 99% przegub wewnętrzny. luz wprawdzie niewielki, w granicach rozsądku ale przy obracaniu kołem czasami czuć opór a póżniej strzał. podejrzewam że rozsypał sie bidulek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum