kwestia dobrania lakieru do auta, no i kłopocik z montażem. podsufitka to zdjęcia, ale za to można by się kabelkiem podłączyć gdzieś do seryjnego kabla, bo i tak idzie do tyłu. hmmmmm pomysł jakiś tam zawsze jest
danieluss123, powiem ci tyle daj sobie spokój z tą antena. Taka płetwa to do bmw pasuje a nie do vento. Kup sobie ori antene dachową i owiele lepiej bedzie wyglądało
Raczej te pionowe, chociaz te na gorze nie grzeja, wiec wychodziloby, ze to jednak te. Chociaz teoretycznie to cala szyba powinna byc antena, wtedy odbior bylby najlepszy.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
nie te pionowe to nie na pewno to na gorze .
A orginalne radia vw mają wbudowany wzmacniacz antenowy wiec jak zmienia sie radio raczej powinno sie dokupic taki wzmacniacz , ja tak zrobiłem i po zakupie wzmacniacza problemy ze złym odbiorem w trasie całkowicie znikneły
Wszystko zależy w jakiej wersji. U mnie jest na górze na szybie, ale nie pionowe, tylko poziome 3 paski. Inni mają na dachu, a np. kolega ma pod wstecznym lusterkiem u góry.
teoretycznie to cala szyba powinna byc antena, wtedy odbior bylby najlepszy.
właśnie, ze to by nic nie dało. Pasmo UKF nie potrzebuje długiej anteny do odbioru radia. Zwiększając jej długość nic na tym się nie zyska. Co innego fale długie, to tak, ale nie FM.
seba ale to seryjnie tak miał, czy sam zakładał??? ja byłem przekonany że to właśnie te pionowe i taki właśnie spór był na forum, ale nie ważne już, ważne że odbiera. ja mam wzmacniacz (link parę postów wyżej) i z odbiorem nie ma już żadnego problemu
Ale można śmiało podpiąć się pod paski od ogrzewania szyby. Kiedyś tata mi to tłumaczył, jak zrobić, że nawet żadnych zakłóceń by nie było, jak się włączy ogrzewanie. Lecz jak to w praktyce by wyglądało, to nie wiem. Ktoś by musiał pokombinować, bo ja się bawić w to nie będę, skoro już mam antenke w szybie
podobnie radziłem koledze w przypadku montażu tej płetwy na dachu, ale widzę że już sie chyba rozmyślił jeśli chodzi o ten temat, no i wszyscy odradzają kupno takiej anteny.
Taka antena w szybie to dobry patent, bo nic nie dynda i nie wystaje, ale tez i nie ma nic co by ktoś mógł uszkodzić, że np. połamie czy urwie antenę. Dla mnie porażką jest mieć już nie nawet tą płetwę rekina, ale antenę zamontowaną w przednim błotniku - to już ohyda.
ja mam tak samo czyli nie grzejące paski na tylnej szybie i na dachu antenke z tyłu . Ale wydaje mi sie ze jest to tylko atrapa (osobiscie bardziej mi sie vento podoba z taka antenka niz bez niej ) .
więc antena jest to 3 górne paski polecam zakup (jest tani ) wzmacniacza antenowego na pewno problem ze złym odbiorem zniknie .
Jak juz pisałem orginalne radia miały wszystkie taki wzmacniacz wbudowany , pewnie nie nadarmo Niemcy je montowali widac patent z wbudowana antena w tylną szybe miał słabe punkty .
samo radio w środku , to jest bardzo małe nie zajmuje wiele miejsca . Zerknij w allegro wpisz wzmacniacz antenowy i zobaczysz , są wieksze tez ja mam taki ale to tylko pudełko w srodku prawie nic nie ma (sprawdzałem ) Ale zasięg mi sie poprawił o 300% od kiedy zamontowałem to ustrojstwo .Więc na pewno działa , nie wazne jak po prostu spełnia swoje zadanie.
cześć mam ventka 97 rok 1.9 tdi i mam problemy z anteną tz.
zamiast na lewym supku mam przy dachu takie coś:
ACTIVE ANTENNA DIPLEXER
AKTIC FREQUENZWEICHE
450-900-1800 MHz
i ma 4 wejścia
1. TELEPHONE FUNKTELEFON
2.ANTENNA
3. CAR-RADIO AUTORADIO
4.cienki czerwony kabelek na wsówkę wychodzący z boku
załączam fotki
auto było sprowadzone z niemiec
ps. w bagażniku mam dziwny kabel
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum