Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
totalna wymiana wysciolki / tapicerki / wykladziny...
Autor Wiadomość
heterodon 
Autostopowicz

Silnik: Diesel
Wysłany: 2010-04-01, 22:59   totalna wymiana wysciolki / tapicerki / wykladziny...

witam,

jestem tu nowy i sie nie znam na fachowych nazwach, wiec mam pytanie:

kupilem ventke w roku 2004 i od tego czasu moja wykladzina w bagazniku troche sie zniszczyla + zabrudzila. szczerze nie chce mi sie juz jej czyscic, jest na niej smar i inne syfy a takze sie troche odksztalcila pod wplywem przewozonych materialow w bagazniku. nie chce na to tracic czasu ani nie chce sie brudzic :D wiec chcialbym sie dowiedzeic:

patrzac tu na Wasze projekty zauwazam, ze w niektorych sobie fajnie "wyscieliliscie" bagaznik. prosze mi napisac po krotce jaka jest tego procedura, czy oprocz "podloza", "boczki" bagaznika tez sie da wymienic, gdzie takie cos kupic, jak to nazwac dokladniej (tapicerka, wykladzina, ... ? ) i oczywiscie, gdzie, kiedy i za ile takie cos ktos mi zamontuje w moim aucie. jestem z Krakowa, wiec interesuja mnie te rejony :] poprosze o linki do tych wykladzin i namiary na te osoby.

PS
teksty typu "takie rzeczy robia same panienki" do mnie nie przemawiaja, wiec mozecie sobie od razu darowac :-) mam miec zrobione szybko, pewnie i oczywiscie najtaniej.

cinek82 
Vento to ja!

Silnik: 1,8l ABS B+G
Wysłany: 2010-04-01, 23:07   

Takie tapicerki kupuje się np na Allegro (komplety materiałowe). Ciężko je dostać ale czasami się zdarzają ;) Najszybciej i najtaniej to robi się to samemu ;) Jest to kwestia wypięci kilku spinek w bagaju, włożeniu wcześniej zakupionego kompletu bagaznikowego i wpieciu z powrotem spinek. I gotowe.
Nie podam Ci teraz żadnego linka do takiego kompletu bo nie mogłem nigdzie znaleźć :bezradny:

heterodon 
Autostopowicz

Silnik: Diesel
Wysłany: 2010-04-02, 00:21   

no ale nie ma tzw. zakladow, jak w programie "Pimp my Ride" ? :] cos nie chce mi sie wierzyc...to zapewne mozna dowolna tapicerke wlozyc tylko trzeba ja uciac i znac wymiary :) skoro istnieja dziuple, w ktorych sie rozbiera kradzione auta, to pewnie musze tez gdzies byc tzw. dziuple od robienia "wypasionych" uzywanych, brudnych aut. no chyba, ze taka usluga (material + robocizna) bedzie kosztowala ca 500zl, to wtedy rzeczywiscie nie ma sensu sie babrac i dalej trzeba bedzie jezdzic w syfiastym bagazniku, skoro auto warte 3k-4k :faja:
Ostatnio zmieniony przez heterodon 2010-04-02, 00:23, w całości zmieniany 3 razy  

naws 
Ventomaniak

Silnik: Połykacz Uno
Wysłany: 2010-04-02, 11:17   

z tego co wiem to na forum chyba nikt nie korzystał z usług typu Pimp My Ride :P
z doświadczenia radzimy dorwać ventke na szrocie albo na allegro czy forach (nasze, Fans, vwgolf, vwzone, cultstyle ) kupić w lepszym stanie i zamienić. 5 minut roboty, sprawa nie taka droga jakby Ci to ktokolwiek inny robił.

Odpowiedz do tematu