Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2009-09-12, 22:34 Vento by naws
Witam.
Przedstawiam moją Ventkę
Zakupiona pod koniec sierpnia, w Polsce od 2005 roku. Jest to biedna wersja w zasadzie nie mająca nic w standardzie z silnikiem 1.6 - gaz, rocznik 94, 75 kucyków.
Chciałem tanią jazdę - to mam. Jeśli chodzi o wyposażenie - nie szukałem np. wersji US. Sęk nie w tym aby kupić gotowe - sęk w tym aby zrobić samemu
Przebieg niecałe 160tys - najprawdopodobniej prawdziwy, nie przekręcany, z totalkiem..
Samochodzik na stalowych felgach 14 z pokrywkami VW i tak tez przezimuje.
Co zrobiłem do tej pory :
-wymiana gum na tylnej belce
-wymiana cewki zapłonowej,
-nowa gałka, nowa sworznia - prawy przód,
-ściągnięcie haku,
- plus kilka drobiazgów we wnętrzu autka.
Co zamierzam zrobić:
-gleba nie duża ale jednak, a więc gwint
-dymione przednie lampy, tył czarno-czerowne hella oryginalne, kierunkowskazy dymione, blendy ciemne,
-dorobienie postojówek w miejscu migaczy, tak aby swieciły się i w lampach i w migaczach,
-wszystkie zarówki - swiatło białe. Sam określam to jaki taki "lodowy" biały,
-podświetlenie środka - również lodowo białe tj. licznik, panel nawiewu, oswietlenie srodka, oswietlenie wszystkich kontrolek nawiewowych,
-wykonanie swojego pomysłu miejsca na podpięcie mp3 z radiem - jack to jack
-na zimę nowe oponki,
- na lato nowe szerokie, nisko profilowane oponki i kultowe fele
-przed zimą kompletna konserwacja podwozia,
-zmiana podswietlenia bagaznika,
-zmiana zamka centralnego,
-masa innych szczegółów aby dopracować samochód do końca.
CEL : cult z domieszką własnej wyobraźni
Zdjęcia Ventki :
Tutaj natomiast zdjęcie ze spotu VW na Kopcu w Bytomiu (dzisiejszy ), oraz zdjęcia z kumplami z osiedla - po pracach na garażach
Postaram się w miarę pisać o swoich postępach z Ventką
Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2009-09-13, 10:57
piotr nowok napisał/a:
furak ladny ale go nie widzialem
A no widzisz, ja Twojego Ventosława też nie widziałem jeszcze może dlatego ze mieszkasz na 2 koncu Rudy, bo mój Ventosław śmiga po Rudzie Śl 3 - mianowicie GODULA
Wysłany: 2009-09-13, 18:51
No środeczek mi się też podoba Będzie wszystko prane jeszcze przed zimą chyba nawet w tym tygodniu
I zapowiadają się małe zakupki dla Ventosława ale nie zdradzę narazie nic Nie chcę zapeszyć
Dużo pracy przed Tobą naws, ale cel jak najbardziej słuszny i chwalebny... trzymam kciuki i życzę powodzenia w modach.
a Trabancik tez Twój fajnie wygląda na glebie
Mam wielki sentyment do tego auta prawie tak wielki jak do vento...
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Wszyscy sie kolorem zachwycają więc i ja nie bede gorszy:P kolor super. Bardzo dobry wybór do modów. Powodzenia zwłaszcza z tymi swiatłami i kierunkowskazami. Jak to zrobisz chetnie obejrze foty z montazu itp
powodzenia w modach
Wysłany: 2009-09-13, 20:18
krzeszak napisał/a:
a Trabancik tez Twój fajnie wygląda na glebie
Mam wielki sentyment do tego auta prawie tak wielki jak do vento...
Nie mój To akurat auta od ludzi, którzy uświadomili mnie jak wygląda tuning - co to cult style, german, i inne, zacząłem odróżniać wieś tuning i zostałem sprowadzony na dobrą stronę Aktualnie nawracamy kolejnego zapaleńca z naszego miasta z Golfa II aby wszedł na dobrą stronę Kilka filmików Wagenwerks, parę spotów i chłopak zrezygnował z czerwonych diodek w środku, diodek na lampach typu wiejskie angel eyes, zakrytej tablicy rejestracyjnej i wielu innych wiejskich gadżetów
Trabancik na żywo wygląda jeszcze zacniej...i ten piękny odgłos dwusuwa....coś pięknego
Golfik natomiast robiony na Germana przez przyjaciela, z którym grzebię również przy swojej Ventce
Moja seria przy nich to chłam, ale nadejdzie taki czas...nadejdzie taka dzień...
Wysłany: 2009-10-02, 13:53
Właśnie zakupiłem maty wygłuszające do furaka, narazie będę tylko podłoge od srodka konserwowal i wygluszal Do tego w niedzielę jestem juz umowiony z kumplem na konserwacje podwozia Kupilem 2kg BOLL'a konserwujacego i baranka na pedzel i bedzie jazda Szczotki drucianie na zerwanie rdzy, benzyna lakowa na doczyszczenie podwozia, bo w sobote Ventka idzie na myjnie - mycie podwozia
Sobota to tez dzien w ktorym wybieram się do Sosnowca po zakup navi z mio
W Ventce dzisiaj zostalo tez wyregulowane sprzęglo, bo juz cięzko biego chodzily
Zamówiłem tez ramki na tablice rejestracyjna vwvento.org, naklejki klubowe na szybę, kapselki ochronne na łozyska na 4 kola
W przyszlym tygodniu Ventka jedzie po nowe lozyska na przod, a w tym miesiącu moze uda mi się jeszcze kupic gwint przed zimą
Zdecydowałem się na nowy TA TECHNIX z tego względu ze jest w miarę tani, ma w sumie 2 lata gwarancji a znalazlem firmę w Gliwicach - nie tak daleko mnie to sam sie tam przejade, zamontują mi wszystko, wyregulują, odrazu gwarancję podbiją
Bo chyba kazdy wie ze jak sie kupuje zawieszke to nie mozna samemu jej zalozyc bo gwarancja wtedy jest niewazna A tak to u nich kupie i odrazu mi to zalozą
Przed zimą do Ventki będa kupione nowe oponki zimowe
Troszke wydatkow sie nazbieralo Pewnie jeszcze wiecej sie nazbiera, ale narazie to jest priorytetem
Wysłany: 2009-11-13, 13:59
Powinno być raczej napisane "mody by piotr nowok"...:) Piotrek sam mi wszystko zamontował, co sie bidok naspawał, nakombinował, istny tetris z tego tłumika był ale zrobił wszystko jak rasowy mechanior Bawił się z tym ze 4 godziny jak nie wiecej, ja tyko bylem od podtrzymywania i ustawiania zeby bylo prosto
A zdjec nie robie ze wzgledu na moj dupiaty aparat firmy KODAK która ma swoje oprogramowanie do zrzucania zdjec....1,5h na zrzucenie kilku zdjec - niestety tyle czasu nie mam
Wysłany: 2009-11-13, 14:11
Wody się tam nazbierało - było mokro To jest akurat mój jedyny amor - który jeszcze nie wylał Dlatego teraz w kolejności ustawiają się - opony zimowe, potem gwint
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum