Silnik: 1,8
Wysłany: 2010-03-04, 09:04 Głowica
Witam wszystkich
Mam w swoim venciaku silnik 1,8 o oznaczeniach ABS (90 koni), niestety głowica do remontu i na jednym tłoku słabe ciśnienie ( skutek przegrzania ) Kupiłem więc silniczek jakiś czas temu aby wymienić gdy ten już padnie Jednak nigdzie nie znalazłem na szrotach silniczka ABS i musiałem zakupiś AAM (75 koni ? ). W związku z tym że przy wymianie musiał bym zmieniać koło zamachowe itd to chciałem przełożyć tylko głowicę. I tu moje pytanie Czy głowica z silnika AAM będzie pasować do ABS Mi wydaje się że tak gdyż sam obecnie mam przy tym silniku głowicę od golfa III 1,6 ...
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-03-12, 12:38
instalacja chyba wszystko jest to samo nie wiem jak jest z ABSem bo przy silniku AAM niema a skrzynia powinna podejsc bo czesto do ABS zakładaja od AAM
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Wysłany: 2010-03-12, 15:53
I wlasnie w tym tkwi problem ze nie chce ryzykowac i zmieniać silnika a cos by nie pasowało...
Obawiam sie ze sprzęgło moze nie pasować do skrzyni ... I pewnie roznica z komputerem tez jest ... Moze ktos zmieniał silnik i ma jakies doświadczenie ?
Wysłany: 2010-03-16, 11:55
Szukałem, pytałem i sie dowiedzialem. Głowica pasuje od jednego silnika do drugiego. Trzeba tylko sprawdzic nr silników i sprawdzic czy maja te same uszczelki pod głowica. Wychodziły dwa modele głowic od nr xxx do xxx i byly te same przy obu modelach z tym ze w jednym wprowadzono je wczesniej a w drugim pozniej ... Caly osprzęt rowniez pasuje. Nawet tłoki maja te same ... Jedyna roznica moze byc wlasnie sprzęgło Ale to jest do zobaczenia dopiero po rozebraniu ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum