Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-04-10, 18:46 pytanie dla znawcow gleby:P
Hej tak ostatnio sie nudze i przegladam sobie zdjecia golfa i wydaje m isie ze on wysoko stoi jak koza
wiec mam pare pytan czy jak kupie jakies sprezyny nizsze np -40 to moge je zalozyc do tych amorow co mam teraz(KAYABY) czy musz ekupowac sportowe?? i jak sie jezdzi na zawieszeniu -40? i czy da rade kupic np sprezyny na przod -40 a na tyl -35 bo chcialbym zeby deko wyzej tyl stal?? nie mam pojecia wogole o glebie wiec prosze o konkretne odpowiedzi
lukasz17, Jeśli masz amorki w dobrym stanie to spokojnie do -40 krótsze sprężyny możesz zakładać, a tak odemnie gleba -40 to nie gleba, porządne obniżenia zaczyna się dopiero od -60 -40 , ale wiadomo zawsze coś na początek
Wysłany: 2010-04-10, 19:51
no amorki mialem prawie po 80% ale u mnie nie bardzo gleba taka niska by zdala sparawe b odrogi na wsi jak to drogi troche nie ruwnosic i chcem w maire wszedzie wjedzzac bez obrywania byle czegos:D
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-04-11, 10:30
Buli napisał/a:
mam takie same zdanie;)
dokładnie ,jak chcesz mieć nisko i komfortowo to ,będzie najlepszym rozwiązaniem ,i nie powinnienes mieć większych problemów z jazdą po nierównych terenach a jak ci się spodoba to możesz wtedy zamontować gwint wtedy sam sobie ustawiasz wysokość autka ,ja mam gwint MTS TECHNIK latam na nim już 2 lata i sobię chwalę ,bo nie jest ani za twardy ani za mięki ,
Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2010-04-11, 19:50
moj kolega kupil takie springi do paska na ori amory. ladnie stoi ale tyl stuka. bys musial pogadac z kims kto zalozyl takie cos u siebie w golfie zeby tez tak ci nie stukaly
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2010-04-11, 20:06
Arcaj czerwona sprezyna tak przeciez na ori amorach to bedzie zwracal wszystko co zjadl kolega cos takiego odwalil w swoim mk3 gti i wiecej niz 60 sie nie dalo jechac
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
Wysłany: 2010-04-12, 16:10
tak sie chwile zastanawialem bo tego golfa mial taki starszy Pan... i mowil ze robil kompletna zaweiche i moze zalozyl zwykle sprezyny i dlatego on taki wysoki?? moze ktos powie po czym rozpoznac czy to sprezyna z gti czy zwykla??
WAFEL
Nie powiem Ci czy są twarde czy miękkie, bo tak dobrze nie znam się na tym temacie. Wiem jedynie że jak usiadło 5 osób w samochodzie średnia waga 85 kg i dwa worki nawozu czyli 50 kg każdy worek to tył usiadł zaledwie 1,5 cm. Auto już było konkretnie załadowane. Jak sam jechałem lub max 3 osoby w aucie duże nie siadł milimetrowe sprawy.
jeśli chcesz to mam też zaciskacz do sprężyn do bezpiecznego ściągania sprężyn
tu masz jak wyglądało u mnie. Tylko ja mam diesla a diesel jest cięższy od benzyniaka i dlatego poszedł niżej. W benzynce siada 4 cm niżej niż seria ma
http://forum.vwvento.org/...r=asc&start=525
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum