Silnik: turbodiesel
Wysłany: 2007-02-26, 17:49 hamulce: t => tw
siemka
moje pytanie wiąże się z tym, że posiadam obecnie tarcze zwykle ('95 1,9 tdi). Ponieważ nie są one zadowalające zastanawiam się czy da się zamiast tego ustrojstwa założyć tarcze wentylowane? tak jak to było z vento po 1996 roku. Czy wiążę się to z jakimiś większymi przeróbkami? Czy wystarczy wymienić tylko tarcze i zaciski?
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-02-26, 18:54
kawalek napisał/a:
tak jak to było z vento po 1996 roku
a skąd masz takie informacje
ja mam z 94 i wentylowane mam od początku
a jakbyś poszukał dobrze na forum to byś wiedział że do TDI zaleca się wentylowane
Wysłany: 2007-02-26, 19:08
Gavel napisał/a:
a jakbyś poszukał dobrze na forum to byś wiedział że do TDI zaleca się wentylowane
no właśnie czytałem. tylko moje pytanie czy da się je bez problemu założyć zamiast tych niewentylowanych. Czy nie trzeba czasem wymieniać piasty kola albo innych elementów?
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-02-26, 19:21
może nadinterpretuje to co tam było napisane ale wg mnie to z tego właśnie wynika że wejdą bez problemu
bodajże kolega marbik z tego co pamietam miał dokładnie tak zrobić i chyba by napisał jeśli by nie weszły
a swoją drogą to po co zakładałeś nowy temat skoro tamten czytałeś a pytasz dokładnie o to samo?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-26, 23:27
Gavel napisał/a:
a swoją drogą to po co zakładałeś nowy temat skoro tamten czytałeś a pytasz dokładnie o to samo?
POPIERAM w 100%, chyba niedługo zacznę dawać ostrzeżenia bo zaczyna mnie wkurzać ciągłe dublowanie tematów a co za tym idzie zaśmiecanie forum!
Po pierwsze tarcze wentylowane są grubsze a co za tym idzie w miejsce zwykłych nie wstawisz ich bez przeróbek, tzn klocki muszą być inne, bo nie zmieszczą się wentylowane,.
kup sobie nacinane, odczujesz różnicę, bez zmiany rodzaju klocków.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-27, 00:14
Tak jak Wam pisałem wejść wejdą na pewno, ale bedzie trzeba inne klocki założyć, tzn niższe, bo standardowe poprostu nie wejdą, no chyba że kupisz zwykłe i będziesz siedział z pilnikiem i je ścierał
Wysłany: 2007-03-28, 23:49
hamulców ciąg dalszy.
obecnie dotarłem do tego etapu i nadal nie wiem co zrobic?
tak jak juz wczesniej pisalem posiadam obecnie tarcze pełne.
w pierwszym wariancie myslalem o czyms takim:
http://allegro.pl/item177...ento_sklep.html
czyli pełna tarcza i szeroki klocki (podobnie jak mam teraz)
jednak cały czas po głowie chodzą mi te tarcze wentylowane i tu moje pytanie czy będzie mi wszystko grałao jak wsadze takie tarcze (czyli szersza tarcza ale węrzsze klocki):
http://allegro.pl/item176...ssat_vento.html
i czy to przyniesie mi jakiś pożądany efekt czy lepiej sobie to darować i założyć te pełne (ale nacinane) tarcze.
poradzcie cos?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum